Nieuwe in- en uitleenservice helpt bij zoektocht personeel

Bouwend Nederland helpt leden bij tijdelijke in- en uitleen vakkrachten

maandag 14 september 2020

Johan van der Harst

functioneel beheerder
Afbeelding Nieuwe in- en uitleenservice helpt bij zoektocht personeel

Sinds deze zomer helpt Bouwend Nederland leden met het zoeken en vinden van vakkrachten die tijdelijk beschikbaar zijn bij collega-ondernemers. Een van de gebruikers van het eerste uur is de Combibouw uit Maassluis. De Combibouw is op zoek naar een timmerman voor een beperkte periode en maakt graag gebruik van de nieuwe uitleenservice. ‘Het vullen van deze dienst met zoekopdrachten en uit te lenen personeel is altijd moeilijk, maar het eerste schaap is nu over de dam,’ aldus Johan van der Harst, beheerder van het ledenportaal.

‘Elkaar als ondernemers helpen’

Voor de Combibouw is de nieuwe in- en uitleenservice een echte uitkomst. ‘De dienst is onderdeel van het lidmaatschap en kost dus niets extra, en zo kunnen we in tijden van extra werk elkaar als ondernemers helpen om te blijven bouwen en ondernemen.’ Inmiddels voert Bouwend Nederland gesprekken met grotere en kleinere bouwbedrijven die in het najaar ook zoekopdrachten voor tijdelijk personeel zullen plaatsen. Op die manier moet de dienst steeds meer leden een handje helpen bij tijdelijk tekort of juist overschot aan een vakkracht.

Zo werkt het

Bouwend Nederland biedt de in- en uitleenservice aan via het ledenportaal. De werking is eenvoudig: je zoekt, bijvoorbeeld, op functienaam. Iemand gevonden die interessant voor je is? Neem dan contact op met de andere partij. Samen maak je verdere afspraken over onder meer tarieven en periode zonder tussenkomst van Bouwend Nederland of welke partij dan ook. Zo simpel is het. Zo werkt het omgekeerd ook als je zelf je personeel tijdelijk wil uitlenen.

Hier kun je de service vinden

Bouwend Nederland biedt de in- en uitleenservice via het ledenportaal. Je vindt dit portaal door in te loggen op www.bouwendnederland.nl en hierna op de profielknop rechtsboven te klikken. Je kunt er ook rechtstreeks naartoe via de onderstaande link. Nog niet in het bezit van inloggegevens? Voer je mailadres in op deze pagina en je ontvangt direct een mail voor het aanmaken van een wachtwoord. Wel lid van  onze vereniging maar nog onbekend als gebruiker? In dat geval kun je via deze pagina een login voor het ledenportaal aanvragen.

Profiteer meteen. Surf naar www.bouwendnederland.nl/uitleen als je een vakkracht ter beschikking hebt of surf naar www.bouwendnederland.nl/inleen als je op zoek bent naar vakkrachten.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze dienst of wil je ondersteuning bij het zoeken of plaatsen? Neem dan contact op met Johan van der Harst, via 06-10790080 of via j.vanderharst@bouwendnederland.nl.