• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Docenten trappen de Bouwend Nederland Innovatieprijs online af!

Docenten trappen de Bouwend Nederland Innovatieprijs online af

donderdag 17 september 2020
Afbeelding Docenten trappen de Bouwend Nederland Innovatieprijs online af

Voor de vijfde keer op rij doen technasiumleerlingen uit 4 havo en 4 vwo mee aan het project voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs. De kick-off voor de O&O-docenten van de 39 deelnemende technasiumscholen vond geheel online plaats door middel van MS Teams.

Wij zijn de opdrachtgever voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs die dit jaar geheel in het teken staat van verduurzaming van de bestaande woningvoorraad.

Leerlingen als projectleider

De havo 4- en vwo 4-leerlingen van de 39 deelnemende technasiumscholen stappen in de schoenen van een 'ontwerpmanager renovatie wonen' bij een bouwbedrijf. Zij zijn als het ware de projectleider van het voortraject voor renovaties van bestaande woningbouwprojecten. De leerlingenteams wordt gevraagd om een wijk uit te kiezen en onderzoek te doen naar verduurzamingsmaatregelen en de wensen van de bewoners. Daarnaast wordt de leerlingen gevraagd om een ontwerp te maken dat voldoet aan alle opgehaalde eisen.

De tien allerbeste groepjes (havo 5 en vwo 5) mogen deelnemen aan de finaledag op 11 februari 2021. De finaledag zal plaatsvinden in een zeer inspirerende locatie in het midden van het land. Bekijk hier links een impressie van de vorige finaledag.

Kick-off

Afgelopen donderdag (10 september) vond de kick-off geheel online plaats door middel van MS Teams. De kick-off begon met een webinar van Marjet Rutten over het milieu en verduurzaming. Aan het einde van de webinar hebben de docenten de kans gekregen om vragen te stellen, die gevolgd werd door een korte pauze. Na de pauze werd het project en de wedstrijd toegelicht en hoe dit beoordeeld moet worden. Later werd ook de koppeling van de bedrijven en experts bekend gemaakt per school, en ook hier kregen de docenten de kans om hun vragen te stellen.