Een geslaagde excursie naar de 'Hondsrugtoren' in Emmen

donderdag 17 september 2020

Willemijn Visscher

Verenigingsmanager Regio Noord
Afbeelding Een geslaagde excursie naar de 'Hondsrugtoren' in Emmen

Woensdag 16 september vond vanuit afdeling Drenthe e.o. de excursie naar de 'Hondsrugtoren' in Emmen plaats, aansluitend werd de ALV gehouden met daaropvolgend een diner.

We kregen een warm ontvangst van Jan Nijkamp (projectmanager bij AKOR), waarna we gezamenlijk in de kelder van de 'Hondsrugtoren' zijn gestart met een rondleiding. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan dit markante gebouw, een woontoren met in totaal 19 bouwlagen. Men spreekt van Emmens nieuwste eyecatcher, het gebouw van circa 64 meter hoog is op dit moment het allerhoogste gebouw van Emmen.


AKOR Bouw uit Rijssen is de hoofdaannemer, Attika Architekten uit Amsterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp, het idee is van vastgoedondernemer Peter van Dijk. De woontoren telt in totaal 49 appartementen, zowel koopwoningen als sociale huurwoningen.

Eenmaal aangekomen op het dak konden we genieten van een fantastisch uitzicht over Emmen. Waarna we verspreid over de verdiepingen de verschillende appartementen, huurwoningen en koopwoningen konden bezichtigen. Geconcludeerd wordt dat er nog een hoop werk verzet moet worden, met de naderende deadline van december. 

Na de excursie vertrekken we richting Hotel ten Cate, een prima locatie waarbij we (op afstand) konden vergaderen en dineren.

Hoewel het lastig is gezien de omstandigheden om met iedereen 'bij te praten', was het toch fijn om elkaar te ontmoeten en contact te kunnen hebben. Dank aan AKOR voor de gastvrijheid en de informatieve rondleiding.