• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bouw Idee Café in teken van digital en artificial Intelligence

Bouw Idee Café in teken van digital en artificial Intelligence

Donderdag 15 oktober om 16.00 uur

dinsdag 13 oktober 2020

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Bouw Idee Café in teken van digital en artificial Intelligence

Op donderdag 15 oktober staat het Bouw Idee Café in het teken van digital en artificial Intelligence. Data van mobiele telefoons, drones, veiligheidssensoren, BIM – het Internet of Things groeit en daarmee de hoeveelheid data die tijdens bouwprojecten wordt gegenereerd. Maar ook na de bouw blijft de informatie stromen: gebouwen zitten vol sensoren en wegen geven informatie over tal van zaken door. Maar wat kun je ermee?

Schatten aan data

In vrijwel alles zit een sensor. Je thermostaat weet precies wanneer de verwarming aan moet. Camera’s kunnen niet alleen filekansen berekenen, maar zelfs de snelheidslimiet aanpassen. Wegen zijn in staat om zelf het licht aan te doen. Of uit, al naar gelang de verkeersdrukte en het weer. In vrijwel alles zit een sensor. BAM Infra zet 360 graden-camera’s met zelflerende algoritmes in om asfaltschade te herkennen en classificeren. En wat te denken van parametrisch ontwerpen? Of het nou een woning of dijk is: AI doet het snelle denkwerk

De mogelijkheden van data, digitalisering en AI zijn eindeloos. Maar wat kies je? Hoe beheer je de vastgelegde informatie? Hoe maak je die te gelde? En hoe zorg je voor een bedrijfscultuur en een verdienmodel die daarbij passen? Journalist en IoT-expert Paul Teixeira (Cobouw) verkent de mogelijkheden met Jaap Wierenga (Heijmans), Arjan Walinga (Nederlandse AI Coalitie), Hilbrand Katsma (Van Wijnen) en Barbara Huizink (Dura Vermeer). 

Meld je aan

Het Bouw Idee Café over Digital Construction wordt uitgezonden op donderdag 17 september 2020 van 16.00 tot 17.00 uur via Zoom. Aanmelden om mee te kijken doe je via deze link. Het via Zoom aanwezige publiek kan meepraten in de uitzending.