Maxime Verhagen feliciteert ScienceMakers van 2020

donderdag 12 november 2020

Angelina van Weerdenburg

Communicatieadviseur
Afbeelding Maxime Verhagen feliciteert ScienceMakers van 2020

Talent verdient een podium. Daarom worden elk jaar de ScienceMakers Awards uitgereikt aan jonge grootse denkers en doeners op het gebied van wetenschap, technologie en maken. Tijdens de zesde editie van de ScienceMakers Awards worden de talenten voor het eerst geheel online in het zonnetje gezet. In dat kader feliciteert voorzitter Maxime Verhagen onze ScienceMakers, de winnaars van de Bouwend Nederland Innovatieprijs.

Floris, Stan, Dries en Maxim van het Mondial College in Nijmegen wonnen in de categorie vwo met hun plan voor de renovatie en uitbreiding van de Maasbrug bij Ravestein. Deze brug is onder andere berucht vanwege zijn slechte staat van onderhoud en veel verkeersoponthoud. Ze kozen ervoor de brug te behouden, iets te verbreden en hem uit te breiden met een chromosoombrug (geïnspireerd door biologieles) erboven voor langzaam verkeer.

Fietsbrug Hoge Brug

Cas van het Almende College in Silvolde overtuigde met zijn teamleden de jury met een esthetisch zeer tof ontwerp en strakke presentatie van de fietsbrug Hoge Brug, ook met hun goed doordachte en onderbouwde gebruik van circulair materiaal. Met berekeningen konden ze laten zien dat hun keuze een vermindering van CO2-uitstoot oplevert. Zij wonnen de prijs in de categorie havo.

De scholieren gingen terug naar Silvolde en Nijmegen met in de tas de spreekwoordelijke eer en een cheque van €500, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Meer ScienceMakers

De hele maand november laat ScienceMakers, samen met presentator Dennis Weening, Nederland kennismaken met jonge innovatieve talenten en hun bijzondere prestaties. Via deze link kom je meer te weten over de ScienceMakers van dit jaar. 

Bouwend Nederland Innovatieprijs

Wil je zelf meedoen aan of meer weten over de Bouwend Nederland Innovatieprijs? Klik dan hier en lees meer over de Innovatieprijs in 2021.