Je gaat het maken 3 januari weer op televisie

dinsdag 22 december 2020

Kathelijne Koster

Coordinator Meerjarenprogramma's
Afbeelding Je gaat het maken 3 januari weer op televisie

Zondag 3 januari is op RTL4 een herhaling van de zesdelige tv-serie ‘Je gaat het maken’ te zien. In de serie krijgen mensen die nog nooit in de bouw en infra hebben gewerkt de kans om een beroep uit te proberen. In de eerste aflevering volgen we Ralph de Vries, accountmanager in de IT, die ervaring opdoet als machinist grond-, weg- en waterbouw bij Gebr. Van Kessel. Doet hij het goed en krijgt hij een opleidingstraject aangeboden?

Ralph de Vries (38 jaar) werkt al 20 jaar in de IT als accountmanager en is op zoek naar vernieuwing in zijn werk. Na zijn studie is hij de IT-wereld ingerold, maar met zijn praktische instelling past een kantoorbaan minder goed bij Ralph als persoon. Daarom is hij naast zijn werk altijd al bezig met bouwen. Zo heeft hij verschillende verbouwingen in huis gedaan, stroom aangelegd in zijn tuin en sleutelt hij ook graag aan zijn auto. Maar de allergrootste droom van Ralph is om te werken met grote machines. Gaat hij zijn droom waarmaken? Bekijk de teaser van deze aflevering (let op: de herhaling van deze aflevering is zondag 3 januari om 15 uur).

Serie mede mogelijk gemaakt door leden

Het televisieprogramma ‘Je gaat het maken’ is een onderdeel van het meerjarenprogramma Instroom van Bouwend Nederland. De serie laat zij-instromers diverse mogelijkheden zien met als doel ze te informeren en enthousiasmeren om te kiezen voor een opleiding en baan in de bouw of infra. We doen dit voor de leden en met de leden. De aflevering met Ralph is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Gebr. Van Kessel, Bruil, Het Excellent opleidingsbedrijf, SPG Infra, Nationale Vacaturebank, Renault en Aboma. Het tweede seizoen van de tv-serie ‘Je gaat het maken’ werd eerder al vanaf 17 oktober 2020 uitgezonden op RTL4.

Je gaat het maken

Zij-instromers en jongeren gaan voor meer informatie naar jegaathetmaken.nl. Volg de activiteiten van ‘Je gaat het maken’ ook op Instagram.