Gemeentelijk bouw- en infraoverleg met Breda hervat

Gemeente Breda biedt een luisterend oor

Afbeelding Gemeentelijk bouw- en infraoverleg met Breda hervat
woensdag 20 januari 2021

Na een herintroductiegesprek in september met de gemeente Breda vond op 10 december jl. een gemeentelijk bouw- en infraoverleg plaats.

Enkele bouw- en infraleden en bestuursleden van Afdeling Brabant Mid-West ondersteund door een afvaardiging van Bouwend Nederland gingen op 10 december het gesprek aan met de wethouders Paul de Beer en Daan Quaars en een tweetal afdelingshoofden over actuele zaken, de visie op de toekomst voor Breda en hoe onze aannemers daarin betrokken worden. Breda heeft mooie grootse ontwikkelingsplannen voor een aantal grote terreinen/gebieden, waarvan een aantal nog in de eerste ontwikkelingsfase. De gemeente zegt toe de huidige selectiesystematiek te evalueren en ons van de uitkomsten daarvan op de hoogte te stellen. Overigens kunnen aannemers zich altijd bij de gemeente melden om op de groslijst vermeld te worden om daarmee in aanmerking te komen voor de uitnodiging voor werken.

De wens wordt uitgesproken om de succesvolle bijeenkomst van 2020 'Samen bouwen aan Breda', waarbij niet alleen bouwers maar ook bijv. architecten betrokken waren, te herhalen en mogelijk zelfs nog breder te trekken. De organisatie daarvan wordt opgepakt zodra meer zicht is op het weer mogen laten plaatsvinden van live bijeenkomsten.

Voorts zal wethouder Boaz Adank worden benaderd om door te praten over de problematiek rondom SROI. Hiervoor is nader overleg nodig tussen partijen als de BouwSchool Breda en enkele infraleden die zich graag willen inzetten om hier meer uit te halen.

Lees hier het volledige concept verslag van het gemeentelijk bouw- en infraoverleg op 10 december jl. Zie ook de pagina met informatie over alle bouw- en infra overleggen in afdeling Brabant Mid-West.

In Q1 staan ook gesprekken met Roosendaal, Etten en Bergen op Zoom op de planning. Heeft u input voor deze gesprekken, meldt ze dan bij Petra Landmeter of Robbert Becker. Enkele weken voorafgaand aan de gesprekken worden leden rondom die gemeente ook aangeschreven om agenda onderwerpen aan te leveren.

 

Petra Landmeter verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West