Voorkom uitval door thuiswerken: doe de checklist

donderdag 21 januari 2021
Afbeelding Voorkom uitval door thuiswerken: doe de checklist

Veel mensen werken al maandenlang dagelijks vanuit huis. Dit is een uitzonderlijke situatie die nog lange tijd kan duren. Voor kantoormedewerkers zal thuiswerken de norm blijven. Dit zorgt voor ergonomische uitdagingen, zoals nek- en schouderklachten, maar ook psychisch is er een zorgelijk effect te zien.

Met de checklist ‘Gezond en vitaal thuiswerken’ van onze ledenvoordelenpartner ArboNed kun je direct zien of je alles rond thuiswerken goed hebt geregeld. Hoe meer vinkjes je zet, hoe meer uitval door thuiswerken je voorkomt. De checklist vind je hier.

Zorgplicht als werkgever

Als werkgever moet je volgens de Arbowet elke arbeidsplaats in het arbobeleid betrekken. Ook de thuiswerkplek. Als werkgever is het dus belangrijk dat je nagaat of de thuiswerkplek bijvoorbeeld ergonomisch is ingericht.

Ben je als werkgever vanwege de coronamaatregelen 'gedwongen' om thuiswerken te faciliteren? Dan kan niet worden verwacht dat je direct voor iedereen de juiste spullen beschikbaar hebt, of dat je bij iedereen hebt gecontroleerd of de thuiswerkplek voldoet. Je zorgplicht geldt echter nog steeds. De checklist van ArboDuo helpt je om aan de zorgplicht te voldoen. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over het ledenvoordeel met ArboDuo? Neem dan contact op met de afdeling Ledenvoordelen of bel 079 3 252 166.