2 tips voor een betere aanwezigheid op LinkedIn

Afbeelding 2 tips voor een betere aanwezigheid op LinkedIn
donderdag 4 februari 2021

Je bent jong en je wil wat. In het geval van Jong Bouwend Nederland is dat een goed profiel op LinkedIn. Expert Richard Bordes gaf de JBN'ers van Regio Randstad Zuid tips in een powersessie. We lichten er hier twee uit.

In anderhalf uur werden de leden van Jong Bouwend Nederland van Regio Randstad Zuid bijgepraat hoe zij hun aanwezigheid op het socialemediakanaal LinkedIn konden verbeteren.

Tip 1: zoek actief de interactie

Herken je dat moment dat je op een netwerkborrel ineens een onbekende voor je het die opent met 'Wat kan ik voor jou betekenen?'. Dat werkt op LinkedIn niet anders, want verbinden is een belangrijk onderdeel van het medium. "Je kan pas zaken doen als er verbinding met elkaar is. Verbinden gaat dus mensen, niet met bedrijven", aldus Bordes. Je 'connect' met mensen en bedrijven die je interessant vindt volg je.

Richard Bordes meldt dat hij iedereen in de powersessie heeft opgezocht op LinkedIn. Daar krijg je als gebruiker een notificatie van, maar slechts één JBN'er heeft het profiel van Bordes bekeken. "Niemand heeft gereageerd. Dat is echt een gemiste kans. Het is zo eenvoudig, want door de vraag te stellen 'Goh, ik zag dat je mijn profiel hebt bekeken. Vanwaar jouw interesse?' maak je echt contact." Met andere woorden: probeer uit te vinden waarom iemand jou profiel bekijkt.

Tip 2: val op

Opvallen doe je volgens Bordes niet door het zoveelste bericht te plaatsen dat je een project hebt opgeleverd of een nieuwe opdracht hebt gescoord. "Verras de lezer met een selfie. Vertel wat je aan het doen bent. Hierin zijn mensen geïnteresseerd en dat levert ook veel reacties op." Kook- en klusprogramma's worden goed bekeken op televisie. Juist dit zijn programma's waarin iets gemaakt wordt. De bouwsector is dus een goede sector om in te werken op dat vlak. Deel waar je tijdens het bouwproces tegenaan loopt, in plaats van het eindresultaat. Daarmee val je al op.

Kom bij Jong Bouwend Nederland!

Wil jij ook eens kennismaken met de activiteiten van Jong Bouwend Nederland? Neem dan contact met me op, of bekijk hier 5 redenen om lid te worden. Een bericht via LinkedIn kan natuurlijk ook.