• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Hoe ga ik het gesprek aan met mijn collega’s over veiligheid?

Hoe ga ik het gesprek aan met mijn collega’s over veiligheid?

woensdag 17 februari 2021

Yvonne van Zijl

adviseur sociale zaken regio zuid
Afbeelding Hoe ga ik het gesprek aan met mijn collega’s over veiligheid?

Op 24 maart is de Bewust Veilig-Dag 2021. Een mooi moment om de KAM Contactgroep RZ bijeen te laten komen! In een online bijeenkomst van maximaal een uur gaan we met elkaar het gesprek aan over … het gesprek aangaan over veiligheid.

Uit een inventarisatierondje bleek dat KAM- en VGM-medewerkers vooral graag met elkaar in contact komen om ervaringen en kennis uit te wisselen. Dat is dan ook de insteek van deze sessie die duurt van 10.00 tot 11.00 uur.

Wat gaan we doen?

Aan de hand van drie stellingen gaan we in discussie over het betrekken van je collega's bij de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor veilig en gezond werken. Ben je bewaker van een papieren tijger of onmisbaar om je collega's te helpen om met elkaar gezond en veilig weer thuis te komen? Daar valt veel over te zeggen en te leren in contacten met mensen in een vergelijkbare functie als jij hebt.

Meedoen?

Meld je dan aan door een e-mail te sturen aan de afdeling Evenementen. Je ontvangt dan enkele dagen van te voren een aanmeldlink voor deze MS Teamssessie. Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Yvonne van Zijl, adviseur sociale zaken, 06-10796348.

Over KAM Contactgroep RZ

Deze contactgroep is voor KAM-medewerkers, VGM'ers en anderen in de organisatie die taken hebben rond arbeidsomstandigheden en veiligheid. Het is een platform om kennis en ervaringen te delen. Dat doen we onder meer met twee bijeenkomsten per jaar. Wil je je aanmelden voor deze contactgroep? Mail dan naar Yvonne van Zijl.