• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Kenniscentrum Glas geeft vervolg aan succes van online cursus Basiskennis Glas

Kenniscentrum Glas geeft vervolg aan succes van online cursus Basiskennis Glas

donderdag 18 februari 2021

Irene Taal

Secretaresse vakgroep GLAS
Afbeelding Kenniscentrum Glas geeft vervolg aan succes van online cursus Basiskennis Glas

Vanwege de aangescherpte Corona-maatregelen is het voor Kenniscentrum Glas momenteel niet mogelijk klassikale cursussen te verzorgen en (helaas) ziet er naar uit dat het misschien ook nog wel even gaat duren voordat dit weer kan.

Afgelopen weken heeft KCG echter de cursus Basiskennis Glas online verzorgd, verdeeld over 3 dagdelen. Met uiteindelijk ruim 20 deelnemers is het een succesvolle, goede en inhoudelijke cursus geworden waarbij met Zoom een digitaal klaslokaal is ontstaan met interactie tussen docent en cursisten maar ook met cursisten onderling. 
De deelnemers zijn zeer tevreden en geven ook aan dat geen reistijd (b.v. vanuit Friesland of Limburg) een reden is om nu wel met deze cursus mee te doen.

Mede hierom heeft KCG inmiddels ook enkele andere cursussen geschikt gemaakt om online te gaan geven:

Glaszetten basis – 3 en 10 maart (ochtend)
Specifieke basiscursus voor de (aankomend) glaszetter voor basiskennis over het plaatsen van glas en beglazingsmaterialen, de veel toegepaste glasproducten en basisbegrippen NPR3577.

Deze cursus is ook nodig voor het GBO Vakcertificaat van Vakgroep GLAS. Na deze cursus kan men deelnemen aan de praktijkcursus Glaszetten.

 

Basiskennis Glas – 4, 11 en 19 maart (ochtend)
Een goede, leerzame basiscursus voor iedereen die nieuw is in het glas en net gestart is met werken als b.v. orderentry, verkoop binnendienst, vertegenwoordiger, calculator etc. bij een glasbedrijf.

Leer meer over glas, de begrippen, de producten zodat je als nieuwe medewerker snel thuis bent in de wereld van het (vlak)glas.

 

VBB – 5 en 12 maart (ochtend)
Een verdiepingscursus waarbij de glasproducten Veiligheidsbeglazing, Beveiligingsbeglazing en Brandwerende beglazing centraal staat en verder uitgediept wordt.

Deze cursus is geschikt voor iedereen in de glasbranche (of aanverwant) die klanten adviseert over het toepassen van deze producten bijvoorbeeld verkoop binnendienst, projectleiders, werkvoorbereiders etc.

Een goede cursus als vervolg op de cursus Basiskennis Glas.

Docent Peter van Dijk heet u van harte welkom in het virtuele klaslokaal.
Aanmelden kan via de website of via info@kenniscentrumglas.nl.