5 tips voor een bouwplaats die coronaproof is

vrijdag 19 februari 2021
Afbeelding 5 tips voor een bouwplaats die coronaproof is

Ondanks corona werken we door, maar heb jij jouw bouwplaats goed op orde? Blijven doorwerken kunnen we alleen als we uitbraken van het coronavirus weten te voorkomen. Zorg er daarom voor dat je personeel zich houdt aan de basismaatregelen en dat je bouwplaats coronaproof is. Hoe doe je dat?

We zetten vijf tips voor je op een rijtje.

1) Voldoende ruimte in de keet

Is er voor iedereen voldoende gelegenheid om te pauzeren op 1,5 meter afstand? Is dit niet het geval? Regel een extra keet.

2) Stromend water en zeep

Een dixie zonder stromend water en zeep kan echt niet, zeker niet in deze tijd. Wees creatief, bedenk een oplossing, ook als de omstandigheden uitdagend zijn.

3) Stel een coronaverantwoordelijke aan

Wie is de coronaverantwoordelijke op de bouwplaats? Geen aanspreekpunt = geen duidelijkheid. Op iedere werklocatie moet een coronaverantwoordelijke aangesteld zijn.

4) Schoon toilet

Niemand wil de bouw op slot, dus zorg voor een schone pot. Alleen het coronavirus wordt blij van een gore, natte wc-bril. Poetsen dus.

5) Vragen? Raadpleeg je bedrijfsarts

Werknemer met klachten? Raadpleeg je bedrijfsarts. Die kan ook aangeven wat je als werkgever zelf kunt doen.

Kijk voor meer informatie op de FAQ-pagina en zoek op trefwoord. Deze tips zijn natuurlijk een aanvulling op de basismaatregelen. Deze vind je in het protocol 'Samen veilig doorwerken' voor de sectoren bouw en techniek.