• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Nieuw verduurzamingsplatform biedt marktkansen voor lidbedrijven

Nieuw verduurzamingsplatform biedt marktkansen voor lidbedrijven

maandag 22 februari 2021

Edgar van Niekerk

Beleidsadviseur Duurzaamheid
Afbeelding Nieuw verduurzamingsplatform biedt marktkansen voor lidbedrijven

Bedrijven die veel energie verbruiken, moeten sinds 1 juli 2019 aan de overheid laten weten welke wettelijk verplichte energiebesparende maatregelen zij hebben genomen. Om die reden heeft VNO-NCW samen met Bouwend Nederland en een aantal andere partijen www.deb.nl (Duurzaam Energie Besparen) gelanceerd. Deze website helpt bedrijven inzichtelijk maken hoe je kunt voldoen aan deze informatie- en energiebesparingsplicht. Behalve gebruiker kun je jezelf ook als uitvoerder van energiebesparende maatregelen presenteren. Lees hieronder hoe.

Digitale bespaarassistent DEB

DEB is een nieuw platform over Energiebesparing dat MKB-Nederland in samenwerking met RVO, het ministerie van EZK en samenwerkende brancheorganisaties is opgezet. DEB bevat meer dan 600 bespaartips en geeft uitleg over wat iedere maatregel inhoud, of er subsidies beschikbaar zijn, welke (investering)opties er zijn en hoeveel energie en geld een bedrijf kam besparen. Middels een datakoppeling met RVO en open databronnen kan een inschatting worden gemaakt van het energieverbruik en de daarbij behorende kosten van de gebruiker. Zo kunnen ondernemers inschattingen maken welke kostenbesparing mogelijk zijn bij het nemen van bepaalde maatregelen. Ondernemer krijgen zo een toegesneden advies over energiebesparing.

Word als bedrijf zichtbaar op het nieuwe online DEB

Binnen het platform worden ook relevante leveranciers per maatregel getoond. Deze maatregelen kunnen onder andere ook door leden van Bouwend Nederland worden uitgevoerd. Wil jij met jouw bedrijf vermeld worden op www.deb.nl, als uitvoerende organisatie van energiebesparende maatregelen? Geef dan je bedrijfsgegevens én je akkoord via de link hieronder. Dan zorgen wij dat jouw bedrijf zo snel mogelijk zichtbaar wordt op deze website.

Ja, ik wil vermeld worden als uitvoerder van energiebesparende maatregelen op www.deb.nl