Veiligheid bij van Kerckhoven Bouw

Interview met Wouter van Kerckhoven, werkvoorbereider

woensdag 10 maart 2021

Jos Lukasse

verenigingsmanager zeeland
Afbeelding Veiligheid bij van Kerckhoven Bouw

In aanloop naar de Bewust Veilig-dag op 24 maart 2021 (https://veilig.debouwmaakthet.nl/) publiceren we iedere week een interview met één van onze leden over ‘veiligheid bij…’. Dit om extra aandacht te schenken aan dit belangrijke thema!

Kun je van Kerckhoven kort introduceren Wouter?

Van Kerckhoven Bouw is een all-round bouwbedrijf, met ongeveer 30 fte in vaste dienst. Het bedrijf is vooral werkzaam in de particuliere woningbouw/verbouw, appartementsbouw, utiliteitsbouw en heeft ook een tak industrie.

Is er iemand vrij gemaakt voor de KAM coördinatie, is er een intern aanspreekpunt?

Ja, er is 1 aanspreekpunt, de heer van Kerckhoven sr. Hij is verantwoordelijk voor  werkplekinspecties. Ook wordt veel gebruik gemaakt van een extern veiligheidskundige, bijvoorbeeld voor de toolboxmeetings en de V&G plannen voor bouwprojecten. De reden voor het gebruikmaken van een externe deskundige, is het feit dat van Kerckhoven niet groot genoeg is, om echt een fulltime persoon aan te stellen voor KAM.

Op welke manier houd je de aandacht bij de medewerkers vast voor veiligheid?

Iedere maand is er een toolbox meeting, op 1 van de bouwplaatsen. Dit wordt gedaan door de veiligheidskundige. Daarnaast wordt op ieder werk vaak het onderwerk besproken. De vragen worden gesteld ‘wat gaat er goed?’, ‘wat heeft er meer aandacht nodig?’. Dit wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt en ieders inbreng wordt meegenomen. Daarmee wordt het echt iets van iedereen.

Hoe stimuleer je je onderaannemer om veilig te werken?

Tijdens het verstrekken van de opdracht krijgt deze een VGM formulier om in te vullen. Hierin staan de eisen op het gebied van veiligheid. Als men voor het eerst op de bouwplaats komt, krijgen ze een 13-punten lijst, over veiligheid en beschermingsmiddelen die moet worden ingevuld.

Hoe creëer je een “ik durf mijn collega aan te spreken” cultuur?

Het is vooral belangrijk het onderwerp met elkaar bespreekbaar te maken. Iedereen wordt hierin betrokken, zodat men kan meedenken. Dit geeft echt betrokkenheid van het personeel. ‘We zijn positief over de manier waarop we samen met dit onderwerp omgaan’.

Zijn jullie bekend met het veiligheidsprogramma Guus en Hein?

In eerste instantie hadden we hier nog niet van gehoord, maar naar aanleiding van het interview gaan we hier zeker mee aan de slag.