Derk Boswijk bezoekt City Port of Utrecht

woensdag 10 maart 2021
Afbeelding Derk Boswijk bezoekt City Port of Utrecht

Op dinsdag 9 maart bezocht Derk Boswijk, fractievoorzitter van de Provinciale Staten van Utrecht namens het CDA, de Liesboschhaven op de rand van Nieuwegein en Utrecht. Tijdens het werkbezoek, in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen, sprak hij Ben van Hees, directeur van Aannemersbedrijf B. van Hees en Zonen en Frank Ardesch, mede-oprichter van City Port of Utrecht.

Ben van Hees vertelde over de historie en ontwikkeling van zijn familiebedrijf. Inmiddels is het bedrijf actief in de waterbouw, logistiek en de afgelopen jaren ook als leverancier en bouwer van elektrische boten.

Slimmere en schonere logistiek in regio Utrecht

Frank Ardesch, mede-oprichter van City Port of Utrecht, deelde de innovatieve plannen omtrent (stads)logistiek over water. “Cityport of Utrecht verduurzaamt stadslogistiek over water en werkt vanuit de 3 S-en: slim, schoon en samen. Slim en schoon als onze maatschappelijke bijdrage en samen als randvoorwaarde om dit met partners in de regio in te gaan vullen.”

Cityport of Utrecht heeft de ambitie om samen met publieke en private partijen invulling te gaan geven aan een slimmere en schonere logistiek in de regio Utrecht. Hiervoor zijn verschillende hubs in de regio nodig, bijvoorbeeld bij de havens op Lage Weide. De Liesboschhaven, de locatie van het werkbezoek, is een unieke locatie als waterpoort naar de stad (binnen de stadssluizen, naast Amsterdam Rijnkanaal en op het knooppunt van 3 snelwegen), en is van groot regionaal belang.

Familiebedrijf actief in duurzame ontwikkeling

Derk Boswijk: “Mooi om te zien dat een 9e generatie familiebedrijf zo actief is met duurzame ontwikkelingen zoals bij de Cityport of Utrecht. En goed om te zien dat Bouwend Nederland zo dicht op deze ontwikkelingen zit en helpt waar nodig."

Samen doorbouwen aan Nederland

Het werkbezoek vond plaats in het kader van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Bekijk hier de inzet van de bouw- en infrasector voor deze verkiezingen