• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Veilig en gemakkelijk btw-aangifte doen met eHerkenning van Z login

Veilig en gemakkelijk btw-aangifte doen met eHerkenning van Z login

donderdag 18 maart 2021
Afbeelding Veilig en gemakkelijk btw-aangifte doen met eHerkenning van Z login

Binnenkort is het weer zover. Ondernemers moeten voor 31 maart de jaaraangifte btw 2020 doen. Daar heb je als ondernemer eHerkenning niveau 3 voor nodig. Op dit moment kiezen bijna alle overheidsorganisaties voor niveau EH3. Hoe weet je nou welke aanbieder zorgt dat jouw gegevens ook in veilige handen zijn?

eHerkenning heeft verschillende niveaus van betrouwbaarheid. Hoe hoger het niveau, hoe veiliger je kunt inloggen. Bij sommige instanties is het noodzakelijk minimaal niveau 3 te hebben. Zo ook bij de Belastingdienst voor het opgeven van de jaaraangifte btw 2020. Met 'eHerkenning 3 Belastingdienst' kun je echter alleen inloggen bij de diensten van de Belastingdienst voor aangiften. Wil je ook bij andere overheidsdiensten terecht kunnen dan heb de uitgebreidere eHerkenning 3 nodig. Heb je eenmaal een niveau 3 dan kun je wel inloggen op lagere niveaus maar niet andersom.

Niveau 1 wordt afgeschaft

Heb je op dit moment eHerkenning op niveau 1, weet dan dat eHerkenning niveau 1 per 1 juli 2021 wordt afgeschaft, omdat de privacy- en security-eisen zijn toegenomen. Het advies is om te upgraden naar niveau 3, aangezien dit als de standaard van eHerkenning wordt gezien. Daarnaast is een inlogmiddel op niveau EH3 op termijn ook nog eens in Europa te gebruiken. eHerkenning niveau 3 is al nodig om in te loggen bij bijvoorbeeld de Belastingdienst en het UWV. Steeds meer (overheids)organisaties bieden hun diensten alleen nog maar aan achter eHerkenning niveau 3. Zo is EH3 ook nodig bij steeds meer diensten van het RVO. Het aanvragen van de WBSO bijvoorbeeld, dit kan nu nog met een lager niveau, maar vanaf 1 juli 2021 is eHerkenning niveau 3 nodig.

eHerkenning is ontstaan als een publiek private samenwerking onder toezicht van Agentschap Telecom voor veilig inloggen bij (overheids)organisaties, speciaal voor bedrijven. eHerkenning wordt geleverd door een netwerk van gecertificeerde bedrijven die allemaal eigen eHerkenning-diensten aanbieden en beheren. Wanneer je op internet gaat kijken, zijn er dan ook diverse leveranciers te vinden.

Z login als voorkeursleverancier

Z login is bekend met onze branche en als erkend aanbieder van eHerkenning weten zij precies hoe je gegevens vertrouwelijk behandelt. Daarnaast heeft Z login een heldere tariefstructuur zonder onverwachte kosten, een overzichtelijke Beheermodule om meerdere machtigingen e.d. te beheren én ze hebben al jarenlange ervaring als leverancier van zowel eHerkenning als elektronische documentverwerking en betaalfuncties in de bouw. De organisatie achter Z login is UnifiedPost.

'Prima service, snel een reactie'

Zo maakt Bloemendal Bouw bijvoorbeeld al langere tijd gebruik van dit ledenvoordeel. Zij zijn tevreden over de dienstverlening van UnifiedPost. Voor zowel het elektronisch factureren, als voor eHerkenning. Bij vragen of problemen in gebruik, biedt UnifiedPost een prima service en is de reactietijd snel.

'Dit bespaart ons tijd'

Ook bij Bouw- en Handelsmaatschappij H.J. Poppink B.V. zijn ze tevreden over de service van UnifiedPost. Zij waren een van de eerste bouwbedrijven die gebruik maakte van elektronisch factureren en eHerkenning. Bij aanmelding was het noodzakelijk dat de directeur en niemand anders het contract tekende. Het is voor de firma Poppink een discrete en gemakkelijke manier van aangifte doen. Door het elektronisch factureren wordt er ook nog eens veel tijd bespaard. Dat is mooi meegenomen.

UnifiedPost heeft met onder andere eHerkenning een ledenvoordeel bij Bouwend Nederland. Leden profiteren zo van een goede prijs maar bovenal een veilige omgeving voor eHerkenning op niveau 3 (EH3). Kijk voor meer informatie op zlogin.nl. Heb je vragen of wil je graag meer weten over het ledenvoordeel van Z login? Neem dan contact op via 079-3252166 of mail naar Ledenvoordeel.