Bewust Veilig-dag 2021: krant, posters en kaarten beschikbaar

maandag 22 maart 2021

Reina Uittenbogaard

programmamanager veiligheid
Afbeelding Bewust Veilig-dag 2021: krant, posters en kaarten beschikbaar

Woensdag 24 maart is het weer zover! Dan organiseren we samen met partners de Bewust Veilig-dag. We staan dan stil bij veilig werken op de bouwplaats. De tools daarvoor zijn nu beschikbaar. Doe jij ook mee?

Vanuit de bouw, infra en techniek doen honderden bedrijven 24 maart mee aan de Bewust Veilig-dag. Ook veel opdrachtgevers hebben zich hierbij inmiddels aangesloten. Deelnemers organiseren hun eigen activiteiten, of doen mee met activiteiten die Techniek Nederland, de Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra, Koninklijke OnderhoudNL en wij organiseren.

Lees de krant

We hebben een online krant samengesteld die je via deze link kan lezen in het Nederlands. Werken er anderstaligen in jouw bedrijf? Voor een versie in het Duits, Engels, Pools, Turks en Roemeens is de krant via de Bewust Veilig-website te downloaden.

Speel de online escaperoom

Er hebben zich al honderden vakmensen uit onze sector aangemeld om een online escaperoom te spelen op 24 maart. In deze game van ongeveer dertig minuten moet je allerlei veiligheidsissues oplossen om te kunnen 'ontsnappen'. Hierbij gaat het niet om snelheid, want bij veiligheid is haast meestal juist niet verstandig. Punten haal je door een veilige oplossing te kiezen. De tien beste spelers winnen een leuke Jan van Haasteren-puzzel. Je kan de game individueel spelen via je mobiele telefoon en je hebt de keus uit drie tijdstippen: 09.00 uur, 12.00 uur en 15.00 uur. Regel vandaag je aanmelding nog via deze link, want dit wil je niet missen.

Verstuur een kaart en print de poster

Speciaal voor de Bewust Veilig-dag zijn er voor onze leden tools ontwikkeld vanuit het hein en guus-programma. Het gaat om 23 posters en digitale ansichtkaarten met een nadenkertje. Via deze link download je de kaartjes en posters.