Opleiding Technicus Water draait op volle toeren

woensdag 24 maart 2021
Afbeelding Opleiding Technicus Water draait op volle toeren

Sinds september 2019 draait de opleiding Technicus Water bij het Koning Willem 1 College in Den Bosch en het Deltion College in Zwolle.

De opleiding heeft vier thema’s: Transportleidingen, Distributieleidingen, Aansluitingen, Beheer & Onderhoud. Uitgangspunt is een project dat door het thema heen loopt en waaraan de studenten groepsgewijs werken. Binnen dit project spelen bedrijfskunde, techniek en persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol. Naast reguliere lessen worden er diverse workshops gegeven en worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd. Buiten de casuïstiek moeten de studenten zich kunnen ontwikkelen binnen de eigen beroepscontext, dit noemen we Beroepspraktijkvorming (BPV).

Ervaring van de studenten

Studenten zijn enthousiast over de inhoud van de opleiding en de deskundigheid van de docenten. Een van de studenten die al 15 jaar werkzaam is als monteur/voorman in de ondergrondse infra zegt het volgende: "Ik vind het een goede opleiding omdat het heel dicht bij de praktijk komt en je dus ook echt dingen leert die je nu of later kunt gebruiken. Het werken in groepsverband aan projectmatige opdrachten is echt heel erg leerzaam. Je leert hierin ook om samen te werken en uit te zoeken waar je je informatie kunt halen (binnen je bedrijf). Hier leer je ook veel van de ervaringen van je medestudenten".

Meer informatie

Heb je interesse in deze opleiding? Kijk dan voor meer informatie op de website van het Koning Willem 1 College Den Bosch of het Deltion College Zwolle.