Webinar: slim samenwerken in de ondergrond

woensdag 24 maart 2021

Yvonne de Rijck

Adviseur Techniek Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer
Afbeelding Webinar: slim samenwerken in de ondergrond

Netbeheer Nederland neemt met verschillende netbeheerders en gemeenten je live vanuit de studio mee in het belang van een goede samenwerking in de ondergrond op het gebied van de warmtetransitie.

Warmtenetten zijn een essentiële schakel in de warmtetransitie. Deze warmtenetten moeten een plek vinden in de ondergrond naast alle bestaande infrastructuur. Hoe gaan we dit mogelijk maken?

Inhoud webinar

Er wordt ingegaan op onderstaande thema’s:

  • Wat betekent de aanleg van een warmtenet voor de bestaande infrastructuur van netbeheerders?
  • Hoe gaat de aanleg van zo’n warmtenet precies en hoe werkt het warmtebedrijf samen met andere transitiepartners?
  • Hoe kijkt een gemeente aan tegen de regierol die hun is toebedeeld? Wat is precies het perspectief van een gemeente op de ondergrond?
  • Wat kunnen we leren van de aanleg van bestaande warmtenetten?

Verschillende netbeheerders (Enexis en Liander), bedrijven (o.a. HVC) en sprekers (o.a. Wil Kovacs, gemeente Rotterdam) nemen je mee in dit onderwerp en geven praktische tips en handvaten, en kijken we naar Proeftuin ’t Ven (Eindhoven) en Amsterdam en Rotterdam.

Deelnemen

Het webinar wordt georganiseerd op dinsdag 6 april van 11.00 – 12.30 uur. Deze bijeenkomst is interessant voor energieprofessionals die actief zijn bij gemeenten met de energietransitie. Je kunt je hier registreren en aanmelden voor het webinar. Je ontvangt de inloggegevens via e-mail na aanmelden.

De uitdagingen in de ondergrond, ook in relatie tot de energietransitie, zijn te lezen in dit artikel vanuit de Commissie NEN7171. De vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer is vertegenwoordigd in de normcommissie en verschillende werkgroepen. Wil je meedoen? Neem contact op met Yvonne de Rijck.