Veilige koeken van Rozenburg tot Ter Apel

maandag 29 maart 2021
Afbeelding Veilige koeken van Rozenburg tot Ter Apel

Dit jaar was de Bewust Veilig-dag, georganiseerd door Bouwend Nederland, Techniek Nederland, AFNL en OnderhoudNL weer een groot succes. De dag waarop partijen in de bouw en infra sector extra stilstaan bij het belang van Veiligheid. Dit jaar met een digitale escape room, een speciale Veiligheidskrant in 6 talen en vooral reuring op bouwplaatsen! De komende weken blikken we terug op activiteiten die onze leden zelf organiseerden.

Qualm Rozenburg

De aftrap wordt gegeven door Qualm uit Rozenburg, niet voor niets de eerste in deze reeks. QUALM is een aannemingsbedrijf gespecialiseerd in ondergronds leidingwerk voor bluswatersystemen en sprinklersystemen. Met 80 medewerkers maken zij Nederland iedere dag een stukje brandveiliger.

Certificaten en gedrag

Veiligheid is bij Qualm nummer 1! Dit blijkt uit het indrukwekkende aantal certificaten. QUALM is VCA**, ISO 9001, BRL 7000 protocol 7001 en 7004 , CIBV, en CO2 bewust niveau 3 gecertificeerd.  Certificering  is belangrijk, maar het gaat om het gedrag van onze mensen.

Voor 2021 is het doel om de Veiligheidsladder te introduceren. Bij Qualm betrekken ze elke medewerker bij het thema veiligheid, zowel op het werk als thuis. Veiligheid is dagelijks onderwerp van gesprek op de werkvloer, zowel bij de voorbereiding als uitvoering van de werkzaamheden. LMRA, TRA, Toolboxen het zijn bekende begrippen. Binnen Qualm is de KAM-coördinator /Veiligheidskundige het vaste aanspreekpunt.

Ook de onderaannemers worden niet vergeten in het veiligheidsverhaal. Qualm werkt veelal met vaste onderaannemers die ze meenemen in het streven naar veilig werken. Jaarlijks wordt elke onderaannemer beoordeeld op zijn prestaties omtrent veiligheid.

Veilige koeken

Op de Bewust Veilig-dag werden de medewerkers getrakteerd op veilige koeken. Van Rozenburg tot aan Ter Apel, voor iedereen een veilige koek die met een gerust hart gegeten kon worden. Onder het genot van een kop koffie en de veiligheidskrant zijn ze erg goed ontvangen!