• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Future Builders Day: Rijkswaterstaat ondergaat digitale transitie

Future Builders Day: Rijkswaterstaat ondergaat digitale transitie

dinsdag 6 april 2021

Arjan Walinga

accountmanager bouw klein/beleidsadviseur ketensamenwerking
Afbeelding Future Builders Day: Rijkswaterstaat ondergaat digitale transitie

Op Future Builders Day op 15 april 2021 brengen we studenten en het bedrijfsleven samen. Daarbij gaat het ook over digitalisering. Een mooi voorbeeld is Rijkswaterstaat. Roeland Allewijn deelt hoe Rijkswaterstaat dat aanpakt.

Bij Rijkswaterstaat staat het belang van data en digitalisering voor het werk centraal. Daarom gaat de organisatie steeds meer datagedreven werken. Ook voor demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen en het bestuur van Rijkswaterstaat is digitalisering één van de topprioriteiten.

Kijkje in de keuken

Roeland Allewijn is sinds twee jaar Chief Data Officer bij Rijkswaterstaat. Hij stimuleert het gebruik van kunstmatige intelligentie en Digital Twins binnen Rijkswaterstaat. Deze technologie wordt ingezet voor urgente maatschappelijke opgaven zoals de vervanging en renovatie van onze infrastructuur, klimaatvraagstukken en digitalisering van de mobiliteitssector. Allewijn doet dat niet alleen, maar samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en universiteiten.

De digitale transitie van Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat de stap naar de toekomst gemaakt kan worden. Kunstmatige intelligentie en Digital Twins gaan hier een grote rol in spelen. Allewijn zal op Future Builders Day op 15 april vertellen hoe digitalisering ingezet kan worden voor opgaven op het gebied van klimaat, mobiliteit en infrastructuur. "Dit vraagt aanpassing van de werkwijze, maar ook andere vaardigheden van medewerkers. Jonge nieuwe medewerkers zullen moeten helpen om deze slag te maken."

Learn. Experience. Connect: Future Builders Day

Future Builders Day wordt een spetterend online evenement over digitalisering, circulariteit en technologische innovaties vanuit zes studio's. Op deze dag komen praktijk en onderwijs samen. In kennissessies door koplopers in de branche over bijvoorbeeld BIM, digitalisering, innovatie en duurzaamheid, tijdens het speeddaten en chatten op het digitale netwerkplein en via presentaties van de deelnemers van de Future Builders Challenge. Future Builders Day is op 15 april en duurt van 09.00 tot 16.15 uur. Via deze link kan je je aanmelden.

Foto via Rijkswaterstaat