Meer dan 550 deelnemers voor succesvol Future Builders Day

dinsdag 20 april 2021

Arjan Walinga

accountmanager bouw klein/beleidsadviseur ketensamenwerking
Afbeelding Meer dan 550 deelnemers voor succesvol Future Builders Day

Meer dan 25 sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en opdrachtgevers kijken terug op een succesvolle Future Builders Day. Het online event op 15 april 2021 trok meer dan 550 deelnemers.

Studenten en docenten van bouw- en infraopleidingen volgden donderdag 15 april, uiteen gesplitst in zes thema's, colleges, lezingen en workshops van inspirerende sprekers uit het vak. Technologietrendwatcher Deborah Nas, Arjen Adriaanse en TEDxAmsterdamoprichter Jim Stolze gaven hun kijk of trends en ontwikkelingen in de digitale bouw- en infrawereld en namen ons mee in de toekomst van de sector. Studenten die op zoek waren naar een baan of stage vonden op het virtuele netwerkplein bedrijven om het gesprek mee aan te gaan.

'Betere aansluiting onderwijs nodig'

Presentator Talitha Muusse zegt dat het belangrijk is dat dit soort evenementen voor jongeren worden georganiseerd. "Onderwijs en bedrijfsleven moeten beter op elkaar aansluiten." Stolze vindt het niet alleen goed dat studenten worden meegenomen in deze technologische ontwikkelingen, maar kijkt ook naar de rol van de branche als het gaat om uitschrijven van challenges voor studenten. "De Energy Challenge is daar een voorbeeld van." Trendwatcher Deborah Nas vindt dat de bouw niet een heel innovatief karakter heeft, maar dat er een hoop gaat veranderen de komende tien jaar vanuit bedrijven.

'Deze dag is heel geschikt als studiedag'

We zijn erg blij met de reacties die we kregen op lezingen en workshops. Docenten die meededen aan de dag gaven aan dat Future Builders Day zeer geschikt is als studiedag. Studenten vonden het leuk om in aanraking te komen met bedrijven of onderwerpen die zij vanuit hun opleiding mogelijk niet zouden hebben leren kennen.

Festivalopzet helpt eigen ontwikkeling

Doordat Future Builders Day volledig online plaatsvond konden studenten, docenten en bedrijven, net als bij een festival, heel specifiek onderdelen volgen die aansloten bij hun persoonlijke ontwikkeling. Future Builders Day heeft ook de betrokkenheid van jonge mensen bij het oplossen van maatschappelijke problemen laten zien. Een voorbeeld is de Energy Challenge waarbij drie studententeams het energieprobleem oplosten door een energieopwekkende weg, autowielen en zelfs een dansvloer ontwikkelden.

Terugkijkend heeft deze dag flink bijgedragen aan het bijeenbrengen van bedrijven en onderwijs zodat studenten die aan de slag gaan in de bouw en infra beter voorbereid en geïnformeerd zijn over de modernste technieken en processen.

Netwerkplatform in de maak

Deze week start Future Builders met de uitrol van een testfase van een online platform waar onderwijs en arbeidsmarkt elkaar het hele jaar door kan ontmoeten en van elkaar kan leren. De komende tijd gaan we met een aantal studenten en docenten het platform testen. Zodra het platform af is, zullen we dit voor onze leden beschikbaar stellen.