Geen Dag van de Bouw in 2021

woensdag 28 april 2021

Angelina van Weerdenburg

Communicatieadviseur
Afbeelding Geen Dag van de Bouw in 2021

Tot onze spijt hebben wij moeten besluiten ook dit jaar geen landelijke Dag van de Bouw te organiseren. Het is momenteel te onduidelijk welke beperkende maatregelen rondom evenementen er op 25 september nog van kracht zullen zijn. We zien er naar uit om in 2022 de vijftiende editie van de Dag van de Bouw weer plaats te laten vinden.

De Dag van de Bouw is een jaarlijkse open dag waarop bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis en waarde van de bouw en infra. De Dag van de Bouw werd in 2019 voor het laatst georganiseerd.

De vijftiende editie zou hebben plaatsgevonden op 20 juni 2020. Coronamaatregelen leidden er helaas toe dat het evenement vroegtijdig werd afgelast. Voor 2021 werd de dag eerst gepland op 19 juni en daarna verplaatst naar 25 september. Helaas is ook deze editie vanwege onduidelijkheid over de op dat moment geldende corona-maatregelen geannuleerd. Bouwend Nederland onderzoekt welke mogelijkheden er zijn voor een alternatieve imago-campagne voor de bouw en infra in 2021, vergelijkbaar met de #doorbouwers campagne in 2020.

Bouwend Nederland organiseert de Dag van de Bouw. Sinds 2017 doen we dat in samenwerking met VNconstructeurs, Aannemersfederatie Nederland, Techniek Nederland en de Dag van de Architectuur. De dag wordt samen met de leden opgezet en uitgevoerd.