eHerkenning niveau 1 per 1 juli 2021 afgeschaft

woensdag 12 mei 2021
Afbeelding eHerkenning niveau 1 per 1 juli 2021 afgeschaft

eHerkenning heeft verschillende niveaus van betrouwbaarheid. Hoe hoger het niveau, hoe veiliger je kunt inloggen. Heb je op dit moment eHerkenning op niveau 1, weet dan dat eHerkenning niveau 1 per 1 juli 2021 wordt afgeschaft, omdat de privacy- en security-eisen zijn toegenomen.

Vanaf 1 juli 2021 heb je minimaal eHerkenning niveau 2 nodig om in te loggen bij het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS). Je gebruikt het LAVS voor het aanvragen van startmeldingen, sloopmeldingen, wijzigingen, archiveren of juist het heropenen van projecten. Hier is dus vanaf 1 juli minimaal eHerkenning niveau 2 voor nodig. Het advies is om te upgraden naar niveau 3, aangezien dit als de standaard van eHerkenning wordt gezien. Daarnaast is een inlogmiddel op niveau EH3 op termijn ook nog eens in Europa te gebruiken. Meer weten? Hier vind je meer informatie van onze partner Z login. 

Meer informatie

De organisatie achter Z login, UnifiedPost, heeft met onder andere eHerkenning een ledenvoordeel bij Bouwend Nederland. Leden profiteren zo van een goede prijs maar bovenal een veilige omgeving voor eHerkenning op niveau 3 (EH3). Kijk voor meer informatie op zlogin.nl. Heb je vragen of wil je graag meer weten over het ledenvoordeel van Z login? Neem dan contact op via 079-3252166 of mail naar Ledenvoordeel.