• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Plus-op-de-Meter-woning: balans tussen energiebeheer en wooncomfort

Plus-op-de-Meter-woning: balans tussen energiebeheer en wooncomfort

dinsdag 1 juni 2021
Afbeelding Plus-op-de-Meter-woning: balans tussen energiebeheer en wooncomfort

Van der Hulst Bouwbedrijf bouwt met Plusleven® Plus-op-de-Meter woningen met een comfortabel en gezond binnenklimaat. De basis is een zogenoemd Smart Grid-netwerk waarbij de woningen onderling virtueel aan elkaar zijn gekoppeld. Een ‘smart’ netwerk dat alle door zon en wind geproduceerde energie verdeelt over de woningen en met behulp van een slim gestuurde thuisbatterij zorgt voor een soepele uitwisseling. Een tweede Plusleven-woonwijk is in aanbouw en wordt dit jaar opgeleverd.

Een woning als energiecentrale

Plusleven® woningen zijn woningen die voorzien zijn van geïntegreerde technieken voor het leveren en opslaan van energie zoals pv-panelen, warmtepompen en slim gestuurde batterijen voor thuisgebruik. De woningen hebben geen hogere aansluitwaarde nodig op het netwerk en de installaties hebben een hoge COP waarde. Woningen die kortom meer energie opleveren dan dat er verbruikt wordt. Het Smart Grid zorgt voor een verfijnde afstemming van vraag en aanbod en verdeelt de energie langs buffers en slimme batterijen over de woningen. Dat kan de thuisbatterij zijn maar ook elektrische deelauto’s of een buurtbatterij. Op die manier levert het Smart Grid een bijdrage in het afvlakken van piekmomenten en is er dus balans op het netwerk. 
     
Meer weten over de Plus-op-de-Meter-woning? Neem contact op Van der Hulst Bouwbedrijf.

Bouwinnovatieshop op debouwmaakthetslim.nl

De Plus-op-de-Meter-woning is één van de innovaties uit de Bouwinnovatieshop van debouwmaakthetslim.nl: een digitaal platform met nog veel meer bouw- en infrainnovaties die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven.  Enerzijds is deze website een showroom van wat er in de bouw aan innovaties voorhanden is. Anderzijds kunnen marktpartijen hier met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld als afnemer van de innovatie, als kennispartner en zelfs als investeerder.

Op zoek naar meer inspiratie? Ga naar debouwmaakthetslim.nl