Even half uurtje bijpraten?

Hoe is het je vergaan met … zzp’ers

Afbeelding Even half uurtje bijpraten?
donderdag 3 juni 2021

Hoe gaat het bij jullie met inzet van zzp’ers? Maak je gebruik van de goedgekeurde modelovereenkomst en werkt dat goed voor jou en je onderaannemer? Kijk je uit naar meer duidelijkheid en handhaving of juist niet? Hoe gaan je zzp’ers hiermee om? Wat zou het kabinet volgens jou moeten doen met de positie van zzp’ers op de arbeidsmarkt? Praat erover mee in het halve uurtje van juni!

Met de komst van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (WDBA) in 2018 is de VAR afgeschaft. Sindsdien is het wachten op nieuwe regels rond inzet van zzp’ers en het is helemaal wachten op handhaving op de húidige regels. De verwachting is dat het nieuwe kabinet maatregelen gaat nemen rond de arbeidsmarkt en zzp’ers zullen daar onderdeel van zijn. In het 'halve uurtje' van juni praten we over jouw ervaringen met de inzet van zzp'ers. 

Even praktisch

Bijpraten doen we online, via MS Teams en het duurt maximaal een half uur. Per afdeling in regio Zuid is er een aparte sessie:

  • 8 juni 10.00 – 10.30 uur: Zeeland
  • 10 juni 10.00 – 10.30 uur: Limburg
  • 14 juni, 9.30 – 10.00 uur: Brabant Mid-West
  • 14 juni 10.30 – 11.00 uur: Oost-Brabant e.o.

Wil je meepraten? Meld je dan aan via een e-mail aan evenementen@bouwendnederland.nl. Je ontvangt dan tijdig een vergaderlink om deel te nemen.

Over het half uurtje bijpraten

Op P&O/HRM-gebied gebeurt en verandert er veel. In deze tijden waarin we elkaar niet mogen ontmoeten, kunnen we wél online afspreken voor het uitwisselen van ervaringen en delen van tips. Voor de leden van de contactgroep Personeel organiseren we maandelijks ‘een half uurtje bijpraten’. De bedoeling is om elkaar over een specifiek onderwerp bij te praten. Deel je ervaringen met collega’s en luister naar hun bevindingen! Spreekt het onderwerp je een keer niet aan, haak dan aan als het onderwerp wel bij je leeft.

Yvonne van Zijl adviseur sociale zaken regio-zuid

Tags

ZZP