Bouwteam, samenwerken en erover praten!

Op woensdag 23 juni a.s. organiseert afdeling Brabant Mid-West een ledenbijeenkomst met het thema Bouwteam en samenwerking in de keten

vrijdag 4 juni 2021

Petra Landmeter

Verenigingsmanager Brabant Mid-West
Afbeelding Bouwteam, samenwerken en erover praten!

Op 1 mei werd door Koninklijke Bouwend Nederland een nieuw model voor een Bouwteamovereenkomst gelanceerd. Dit model vervangt het VGBouw model uit (jawel) 1992! Na bijna 30 jaar trouwe dienst was het de hoogste tijd voor een update. Tijdens het webinar op 23 juni van 16.00 tot 17.45 uur gaan we dieper in op dit model en beantwoorden we al je vragen.

Was het lange tijd goed gebruik in de bouwteamfase een volledig uitgewerkt ontwerp te maken, tegenwoordig komt het even vaak voor dat de opdracht aan het bouwteam is beperkt tot het bereiken van een bepaalde fase van het ontwerp. Daarna is het aan de Aannemer om tijdens de uitvoeringsfase het Ontwerp uit te werken. Dat vergde een aanpassing van het model. Daarnaast wordt in het nieuwe model het ‘Taakstellend Budget’ geïntroduceerd en worden de werkzaamheden van hulppersonen in het bouwteam toegerekend aan opdrachtgever of opdrachtnemer. (Arno Duijverman)

Samen met collega’s Peter Vermeij en Jos van Alphen gaat Arno Duijverman dieper in op de wijzigingen in dit nieuw model voor een Bouwteamovereenkomst. Jos merkt vooral in Aanbestedingswereld dat de populariteit van bouwteams stijgt en kan op geheel eigen wijze praten over voorbeelden uit de aanbestedingspraktijk.

Die nieuwe overeenkomst vind je hier op onze website.

Samenwerking in de keten

Samenwerking in de keten is natuurlijk een ruim begrip en gebeurt op alle mogelijke manieren. Onder de pakkende titel; “Meer praten meer verdienen” is er een formule die zodanig effect heeft dat zowel faalkosten als werkplezier positief beïnvloed worden. We weten dat we allemaal weinig tijd hebben dus de tijd die we (aan de voorkant) in de samenwerking steken moet goed zijn. Onnodige kosten en tijd morsen kan niet. Severin Hendrikx van HDImpact legt uit hoe je de ‘harde en zachte’ kant met elkaar moet verbinden en dat een ‘hartslag’ in overleg twee onmisbare ingrediënten zijn voor succes.

Voor wie?

Dit programma is mede ontwikkeld door Bouwend Nederland en praktijkmensen en is er met een aangepaste aanpak voor zowel groot- als kleinbedrijf.

Het is een online bijeenkomst, maar dit neemt niet weg dat wij deelnemers vragen in de chat actief hun vragen te stellen.

Programma

15.45 uur

Digitale inloop

16.00 uur

Welkomstwoord

16.10 uur

Arno Duijverman, Peter Vermeij en Jos van Alphen in een driemansgesprek over de groeiende populariteit van het bouwteam en de nieuwe modelovereenkomst

Ruimte voor vragen

16.50 uur

Ervaringen van een collega-aannemer; bouwteam en/of andere samenwerkingsvormen

17.05 uur

Korte pauze

17.10 uur

Severin Hendrikx van HDImpact over samenwerking in de keten

17.45 uur

Einde

Aanmelden

Meld je aan via deze link en daarna ontvang je een bevestiging. De link om in- en uit te loggen wordt uiterlijk één dag voor de bijeenkomst via de mail toegestuurd.

Vragen? 

Heb je nog weinig ervaring met digitale bijeenkomsten of webinars en denk je hulp nodig te hebben? Bel mij dan op het nummer 06-15557622 of mail mij en ik probeer je zo snel mogelijk te helpen.

Hoe verder?

Na de zomer mogen we elkaar weer live ontmoeten. Op 23 september vanaf 15.30 uur organiseren wij de ledenbijeenkomst die vorig jaar november niet kon doorgaan bij Robèrt van Beckhoven in Oisterwijk.

Voor de bouwvak hebben we nog op drie plaatsen bouwplaatsontmoetingen met een klein hapje en drankje. De uitnodiging daarvoor volgt.