Bouwvak? De tijd om anderen voor jou te laten werken

donderdag 8 juli 2021
Afbeelding Bouwvak? De tijd om anderen voor jou te laten werken

Zonder uitzondering horen onze verzekeringspartners bij hun klanten dat ze na de hectiek van de afgelopen anderhalf jaar toe zijn aan de bouwvak. En hoewel er steeds vaker wordt doorgewerkt, is er ook tijd om even bij te komen. En om zaken op orde te stellen. Hoe mooi zou het zijn als onze verzekeringspartners Aon en In-Staet tijdens de bouwvak aan de slag gaan met jouw verzekeringen?

Ieder lidbedrijf heeft ermee te maken: risico’s en verzekeren. Je kunt er niet omheen en je bent je ervan bewust dat het van belang is voor de continuïteit van jouw bedrijf. Tegelijkertijd realiseer je je ook dat het niet de aandacht krijgt die het zou moeten verdienen.

Verzekeren is het sluitstuk van risicobeheer. Wat en wie is verzekerd? Welke schade moet ik waarop melden? Betaal ik niet te veel, en ga zo maar door. Voor onze partners gesneden koek, en voor jou krijgt het door de drukte vaak niet de aandacht die het verdient. Maak gebruik van hun kennis en expertise als partner van Bouwend Nederland en laat ze vanuit de Bouwend Nederland verzekeringsmantels een second opinion uitvoeren op je huidige verzekeringspakket. In zo’n adviesgesprek verzekeringen toetsen zij onder andere of jouw verzekeringen aansluiten bij jouw activiteiten en het risicoprofiel van jouw bedrijf. Daarnaast onderzoeken ze of de premies nog wel marktconform zijn en vergelijken jouw belangrijkste verzekeringen met de Bouwend Nederland verzekeringsoplossingen.

Interne verzekeringsregisseur op detacheringsbasis

Is jouw verzekeringspakket en risicoprofiel ingewikkelder? Heb je eigenlijk continue behoefte aan een eigen verzekeringsspecialist, maar heb je daarvoor niet de personele capaciteit? Denk dan eens aan detachering van een Interne Verzekeringsregisseur. Deze part-time verzekeringsregisseur van In-Staet kan je helpen bij de volgende zaken:

  • Meekijken en beoordelen van contracten, overeenkomsten en leveringsvoorwaarden. Bij een werk worden over en weer diverse contracten gesloten. Wat staat er nu echt? Wat zijn de risico’s? Zijn er dubbele dekkingen, of juist gaten in de dekking? Zeker op projectbasis ontstaan na schade vervelende discussies, welke te voorkomen zijn als je vooraf van gedachten kunt wisselen met een specialist.
  • Administratieve ondersteuning. Van het opschonen van de verzekeringsmap tot het meekijken naar de routing van alle verzekeringscorrespondentie, facturen, schades, aanschaf nieuwe bedrijfsmiddelen etc.
  • Implementeren van risicomanagement binnen jouw bedrijf. Het informeren van alle betrokkenen binnen het bedrijf over de materie, of het geven van een training over bouw-gerelateerde risico’s en verzekeringen (CAR, bedrijfsaansprakelijkheid en ontwerp) leidt tot bewustwording en een lagere schadelast.
  • Tijdelijk vervangen van je eigen verzekeringsman of vrouw, of opvangen piekwerkzaamheden. Is je eigen ‘verzekeringsman of –vrouw’ tijdelijk niet beschikbaar, of loopt hij of zij helemaal over? Het zou fijn zijn als je iemand tijdelijk tot je beschikking hebt die zijn of haar taken overneemt. Hoe mooi zou het dan zijn dat die persoon dan ook meteen kijkt of er verbeterpunten mogelijk zijn?

Wil je een verzekeringsregisseur op part-time basis inhuren? Stuur dan een bericht naar onze adviseurs dienstverlening of bel 079-3252166. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met In-Staet via de website www.in-staet.nl.

Adviesgesprek verzekeringen

Onze partner In-Staet biedt de interne verzekeringsregisseur op detacheringsbasis aan en is ook uitvoerder van de Bouwend Nederland Integraal Polis. Dit is een rubriekenpolis van CAR, bedrijfsaansprakelijkheid en ontwerp ineen. 

Onze partner Aon is uitvoerder van Bouwend Nederland Verzekeringen. Bij beide partners kun je als lid van Bouwend Nederland een gratis adviesgesprek verzekeringen aanvragen. Neem hiervoor contact op met onze adviseurs dienstverlening of bel naar 079 3 252 166.