We zijn terug! JBN op bezoek bij VKP

vrijdag 9 juli 2021

Yvonne van Zijl

adviseur sociale zaken regio zuid
Afbeelding We zijn terug! JBN op bezoek bij VKP

"Guess who's back?" luidde de tekst op de uitnodiging voor het eerste live event van Jong Bouwend Nederland. Met een bedrijfsbezoek aan VKP in Kapelle op 8 juli 2021 was JBN regio Zuid helemaal terug van weggeweest in de coronaperiode.

VKP-directeur Artjan van Kooten was onze gastheer bij het bedrijfsbezoek aan deze vernieuwende en snel groeiende onderneming. Na de ontvangst vertelde hij over de ontwikkeling van VKP en hun uitgesproken visie op werken en ontwikkelingen in de bouw. Daarna volgde een rondleiding door de fabriek van VKP met verschillende onderdelen en productielijnen. Onderweg kwamen langs het VKP Foodcenter en fitnesscenter, waaruit het grote belang bleek dat VKP hecht aan goed werkgeverschap en plezier hebben in je werk.

Na de rondleiding was het tijd voor een sparringsessie over de veranderde rol van de aannemer in de bouw. Hoe verschuift de rol van de hoofdaannemer in een wereld waar installatie en duurzaamheid steeds belangrijker worden? Hoe ga je dan om met je algemene kosten en calculaties? Vragen die leidden tot een levendige discussie met de deelnemers.

De bijeenkomst werd zoals gebruikelijk afgesloten met een gezamenlijk diner waar eensgezind de mening luidde "het was goed om elkaar weer te zien. Tot de volgende!''.