Opleidingen Stichting Pipeliner starten in september

Afbeelding Opleidingen Stichting Pipeliner starten in september
woensdag 14 juli 2021

De energietransitie komt op ons af. Personeel is hierbij een grote uitdaging. Aan de ene kant stromen er weinig nieuwe medewerkers binnen en aan de andere kant stromen er veel oudere werknemers uit. Mede doordat de arbeidsmarkt oververhit is, is de verwachting dat deze situatie de komende jaren uitdagend blijft.

De vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer onderhoudt nauwe contacten met diverse in de ondergrondse infrastructuur gespecialiseerde opleidingsinstituten, zoals de Stichting Pipeliner, om de werkgevers binnen de branche zo breed en goed mogelijk te informeren en te versterken. De komende tijd zal de branche flink moeten investeren in personeel. We moeten onze mensen "upgraden", zodat ze breder en langer inzetbaar zijn.

Beroepsopleiding Pipeliner

Zo biedt het één-jarig programma van de Beroepsopleiding Pipeliner aan werknemers die actief zijn in de aanleg en uitvoering, de kans om zich te laten bijscholen voor andere werkzaamheden binnen het bedrijf voordat ze niet meer volledig inzetbaar zijn in de uitvoering. Vorige maand ontvingen 12 deelnemers werkzaam in de ondergrondse sector bij de aannemerij en netbeheerders na een jaar hard studeren en samenwerken hun diploma.

Waardevol

Voor hun werkgevers zijn deze werknemers nog waardevoller geworden. Zij zijn nu niet alleen bekend met de 20-tal behandelde aspecten op het gebied van aanleg en beheer van pijpleidingen, maar ze kunnen nu ook goed samenwerken en hebben een breder gezichtsveld gekregen. Binnen de groepsopdrachten moesten de deelnemers uit de aannemerij samenwerken met leerlingen in dienst van de opdrachtgever en omgekeerd. Hierdoor hebben ze in elkaars werelden kunnen kijken en is er meer onderling en wederzijds begrip ontstaan. Ze hebben ontdekt dat door geïntegreerd samen te werken hun enthousiasme, productiviteit en efficiëntie toeneemt, waardoor hun werkgever ze in de toekomst breder kan inzetten. "Werkvoorbereiding, calculatie, het aanvragen van vergunningen… Niet allemaal direct mijn werk maar door de opleiding kijk ik verder dan mijn spreekwoordelijke eigen vierkante meter." Dennis van de Bovenkamp – Uitvoerder bij A. Hak Leidingbouw.

Masteropleiding Pipeliner

Voor personeel met HBO werk- en denkniveau is er vanuit Pipeliner een 2,5-jarige Masteropleiding uitgewerkt waarin niet alleen technische aspecten maar ook de onderlinge samenhang in combinatie met de sociale en organisatorische aspecten worden bijgeleerd. Ook deze opleiding biedt perspectieven om werknemers breder in te zetten.

Meer informatie

Enthousiast geworden? Volg Pipeliner op LinkedIn. Wil je je direct aanmelden? Ga naar de site van Pipeliner.