• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Duurzaamheidsuitdagingen centraal op eindcongres Lente-akkoord ZEN

Duurzaamheidsuitdagingen centraal op eindcongres Lente-akkoord ZEN

28 september 2021 | 14.00 tot 16.00 | Mauritskazerne in Ede

maandag 13 september 2021

Edgar van Niekerk

Beleidsadviseur Duurzaamheid
Afbeelding Duurzaamheidsuitdagingen centraal op eindcongres Lente-akkoord ZEN

In de afgelopen 13 jaar hebben we als sector grote vooruitgang geboekt op het terrein van energieneutraal ontwikkelen en bouwen. Het Lente-akkoord en het ZEN platform hebben daar belangrijke bijdragen aan geleverd. Maar aan alles komt een eind – zo ook aan het Lente-akkoord ZEN. Daarom nodigen wij gezamenlijk met onze partners Aedes, NEPROM en WoningbouwersNL iedereen uit voor het Lente-akkoord ZEN eindcongres op dinsdagmiddag 28 september 2021. Meld je snel aan via de link hieronder.

Het Lente-akkoord werd ondertekend op 22 april 2008 door Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, WoningbouwersNL en met inhoudelijke en financiële ondersteuning van het ministerie van BZK. Met de gezamenlijke achterbannen is gewerkt aan zeer energiezuinige nieuwbouw met de bewoner als uitgangspunt.  Het programma Lente-akkoord ZEN heeft laten zien wat er mogelijk is als de bouwsector in de volle breedte optrekt om duurzaamheidsambities te behalen. In nauw overleg met overheden, en altijd aan de hand van de dagelijkse bouwpraktijk. Wat kunnen we leren van het Lente-akkoord en hoe verbreden we onze de blik richting de transities die de komende jaren de agenda bepalen?

Programma

Tijdens het Eindcongres van het Lente-akkoord op 28 september gaat dagvoorzitter Talitha Muusse namens Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en WoningbouwersNL hierover in gesprek met inspirerende sprekers, waaronder Jacqueline Cramer, Diederik Samsom, Ferdi Licher en schrijver Henk Bouwmeester. Het event vindt plaats op een bijzondere locatie: de Mauritskazerne in Ede. Het hele programma van de middag vindt u op de website van het Lente-akkoord.

Meld je via deze link vandaag nog aan voor het eindcongres van het Lente-akkoord Zen