BrainR Experience 2021

5 oktober, 14.30 - 19.00 uur, BuildinG Groningen

donderdag 16 september 2021

Willemijn Visscher

verenigingsmanager regio noord
Afbeelding BrainR Experience 2021

Digitalisering in je bedrijfsproces; je ontkomt er niet aan. Maar waar te beginnen? En hoe ga je daarna verder? Efficiency, minder faalkosten, klaar voor de toekomst; waar valt er bij jouw bedrijf winst te behalen? En hoe ga je om met de Wet Kwaliteitsborging? Tijdens de BRAINR-experience 2021 staan diverse experts klaar om hierover met jou in gesprek te gaan. Of je nu “beginner” of “gevorderd” bent; we helpen je graag met overzicht, referenties en de volgende stap om digitalisering voor jou te laten werken. Naast een aantal inspirerende bijdragen van onder meer Rob Roef (TNO) en Arjan Walinga (Bouwend Nederland), is er vooral veel ruimte voor gesprek. Spar met ervaringsdeskundigen, leer van studenten of leg jouw vraag voor aan één van de specialisten. Praktijk, onderwijs en wetenschap; het is allemaal vertegenwoordigd deze middag.

Programma

14.30 uur   
Ontvangst

Doorlopend Inspiratiemarkt met onder meer praktijkvoorbeelden van bedrijven, scholingsaanbod professionals, 
software oplossingen & netwerkcafé. 

Doorlopend Eerste hulp bij digitalisering. Leg je vraag voor aan de aanwezige experts.

15.00 uur     
Opening door Rolf Koops (directeur BuildinG), waarna Rob Roef (Cluster manager digitalisering TNO Bouw & Infra) in zal gaan op de actuele stand van zaken m.b.t. digitalisering in de sector, maar zeker ook een stip op de horizon zal plaatsen.

15.30 - 17.30 uur   
Keuze uit verschillende inspiratiesessies:

1. Gesprekstafel met Arjan Walinga (Expert BIM) over de voordelen van digitalisering en welke stappen je kunt zetten als MKB’er.

2. 'Werknemers van de toekomst’: Wat leren leerlingen en studenten van Alfa-college en Hanzehogeschool op dit moment over integrale methodieken, objectgericht werken en datagericht communiceren. In samenwerking met de betrokken docenten en ontwikkelaars Boris Bähre, Kees Huising en Renée Lugers. 

3. ‘Digitalisering wereldwijd’: Live in gesprek met prof. Peter Russell vanuit het Chinese Institute for Future Human Habitat Studies (iFHHs) over de internationale trends en wat deze kunnen betekenen voor de bouw- & infrabedrijven.

17.30 uur 
Onder leiding van Rolf Koops afsluitend debat met experts waarin de vraagstukken van bezoekers centraal staan.

18.00 uur
Netwerken met een borrel en een hapje.

Locatie
BuildinG, Zernikelaan 17, Groningen

Aanmelden

Graag ontvangen wij je aanmelding tijdig, ook in verband met de coronamaatregelen.
Meld je in ieder geval aan vóór 1 oktober 2021 door een mail te sturen aan brainr@building.nl.
Bij vragen over het programma horen wij het natuurlijk graag en zijn wij via bovenstaand mailadres bereikbaar.