• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) op 1 oktober van start

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) op 1 oktober van start

maandag 20 september 2021

Edgar van Niekerk

Beleidsadviseur Duurzaamheid
Afbeelding Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) op 1 oktober van start

Wil je als mkb-ondernemer energie besparen en verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt je daarbij. Met deze subsidie kun je een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft je inzicht in het verder verduurzamen van je onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies.

De overheid wil mkb’ers met deze subsidie ondersteunen om te verduurzamen vanwege het Urgenda-vonnis en het Klimaatakkoord. De regeling start op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022.

Voor wie?

Deze subsidieregeling is voor mkb-ondernemingen tot 250 werknemers (fte's) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen, die:

  • 1 of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren én
  • niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

Waarvoor krijg je subsidie?

Deze regeling geeft subsidie voor advies over en ondersteuning bij het verduurzamen van uw bedrijfspand of bedrijfsvoering. Voor het opstellen van een energieadvies op maat door een gespecialiseerde adviseur en voor de ondersteuning bij de uitvoering van het advies. Beide onderdelen vraag je aan in één aanvraag per bedrijfspand. Je komt alleen voor subsidie in aanmerking als je een bewijs kunt overleggen dat je één of meerdere maatregelen uit het energieadvies gaat uitvoeren of heeft uitgevoerd.

Subsidiebedrag

De subsidie voor het energieadvies én het ondersteuningstraject bedraagt 80% van de gemaakte kosten (excl. BTW) met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand. Voor het energieadvies geldt een minimum subsidiebedrag van € 400 en een maximum subsidiebedrag van € 750. Dit zijn netto bedragen. Het minimum subsidiebedrag van € 400 voor het advies betekent dat een energieadvies van minder dan € 500 (excl. BTW) niet in aanmerking komt voor subsidie.

Kijk voor alle voorwaarden en het aanvraagformulier op de website van RVO