Bijeenkomst uitgelicht: Informatiebijeenkomst KLIC

dinsdag 12 oktober 2021

Yvonne de Rijck

Adviseur Techniek Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer
Afbeelding Bijeenkomst uitgelicht: Informatiebijeenkomst KLIC

Op vrijdag 29 oktober 2021 is er een online informatiebijeenkomst KLIC georganiseerd door Kadaster. Deze informatiebijeenkomst is interessant voor managers, uitvoerders en projectleiders van grondroerders, serviceproviders, softwareleveranciers en netbeheerders. Lees verder voor meer informatie

Een KLIC-melding is één van de basis vereisten om graafschades te voorkomen. Om het KLIC-proces van registratie tot aanvraag en visualisatie eenduidig te laten verlopen is er periodiek overleg met (eind)gebruikers in KGO (KLIC Gebruikers Overleg) en overleg over standaarden in de TCS (Technische Commissie Standaarden). Tijdens de informatiebijeenkomst KLIC komen lopende onderwerpen aan bod.

Inhoud bijeenkomst

Over de manier waarop informatie in de KLIC-registratie wordt vastgelegd, gepresenteerd en uitgewisseld zijn afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in het Informatiemodel Kabels en Leidingen (IMKL) en het Berichtenprotocol (BMKL). Op dit moment zitten we midden in het proces voor een update van de standaarden, waarbij netbeheerders en grondroerders hun software aanpassen. Voor de grondroerders wijzigt per 3 januari 2022 direct de KLIC-uitlevering. De laatste stand van zaken en de planning implementatie KLIC-standaarden komen aan de orde. Daarnaast worden ook afgeronde en andere geplande werkzaamheden gemeld, waaronder e-Herkenning.

Informatie en deelname

Informatiebijeenkomst KLIC op vrijdag 29 oktober van 09.30 tot 12.00 uur via MS Teams.
Heb je je al aangemeld voor de vorige sessie van 2 juli, dan hoef je je nu niet opnieuw aan te melden! Was je er toen niet bij, dan moet je je aanmelden voor deze online informatiebijeenkomst KLIC!