Column JBN: The future is ours!

Voorzitter Jelle Hegeman schrijft over plannen en belang JBN

dinsdag 19 oktober 2021
Afbeelding Column JBN: The future is ours!

Te veel mensen zijn helaas niet op de hoogte van Jong Bouwend Nederland. Daarom zijn we druk bezig om onze boeiende vereniging in zijn algemeenheid beter te positioneren, te professionaliseren en zichtbaarder te maken.

Wanneer je als jonge ondernemer of manager in bouw en infra nog geen 40 jaar bent, kun je lid worden van ‘JBN’. Binnen Bouwend Nederland zitten veel ouderen met een berg ervaring. Jong Bouwend Nederland is juist die toegankelijke stap om stap voor stap binnen Bouwend Nederland te komen. Zeker met het oog op de toekomst is onze aanwezigheid gewenst. We worden vaak gezien als een borrelclubje. Een drankje drinken doen we graag, maar we begeven ons in een fase van ons (werkende) leven waar inhoudelijke discussies met soort- en leeftijdsgenoten cruciaal zijn. Wij hebben zakelijk nog niet alles meegemaakt. Daarom is het belangrijk ideeën, ervaringen en uitdagingen met elkaar te delen.

Het vergroten van onze zichtbaarheid pakken we op verschillende manieren aan. Zo willen we ons meer begeven binnen de interne bureauorganisatie. Leden van JBN kunnen bijvoorbeeld meer input leveren op actuele thema’s zoals duurzaamheid en innovatie. Bij JBN zitten de bouwers van de toekomst, hun ideeën en stem zijn onmisbaar voor de sector. Van de 4.800 leden van Bouwend Nederland verwachten we dat minimaal tien procent binnen het jongerenplaatje past, onder hen willen we onze aanwezigheid nog meer promoten: laten zien wie wij zijn en wat onze toegevoegde waarde is.

Kortom: een mooie uitdagende taak voor de komende jaren!

Jelle Hegeman
Voorzitter Jong Bouwend Nederland