• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Revolutionair vacuümglas centraal in webinar over glasisolatie

Revolutionair vacuümglas centraal in webinar over glasisolatie

Donderdag 4 november van 12.30 tot 13.30 uur

dinsdag 2 november 2021

Cor Wittekoek

Vakgroep secretaris
Afbeelding Revolutionair vacuümglas centraal in webinar over glasisolatie

Vacuümglas is het nieuwe isolatieglas. Een ongekende (r)evolutie in relatie tot gezondheid, energiebesparing en dematerialisatie. Op donderdag 4 november organiseert Glas in Beeld samen met AGC FINEO van 12.30 tot 13.30 een webinar geheel in het teken van deze innovatie. Joris van der Vleuten (Adviseur geveltechniek en brandveiligheid Peutz groep) en Anton Peters (Manager Projects Benelux AGC Glas Glass Europe) nemen je onder leiding van Marco Groothoff mee in de (on)mogelijkheden van vacuümglas. Meld je snel aan via de link onderaan dit artikel.

Waarom is vacuümglas een revolutie? Van enkel naar dubbelglas en tegenwoordig triple zijn we alleen maar meer materiaal gaan gebruiken. Het innovatieve glas doet het tegenovergestelde: het isoleert minimaal hetzelfde als triple glas, laat meer daglicht door en geluid tegen. En dat met een kwart van de dikte en de helft van het gewicht. ‘Meer met minder’ en nog circulair ook, want eenvoudig in hergebruik.

Programma

Joris van der Vleuten staat in het webinar stil bij de groene (r)evolutie van enkel naar hoog isolerend glas. De afgelopen tientallen jaren is glas in hoog tempo energiezuiniger geworden. Technische innovaties hebben geleid tot een product dat warmte-isolerend is, daglicht binnenlaat én, indien gewenst, zonnewarmte weert. De beglazing vormt een steeds energie-efficiënter onderdeel van gebouwen. De komende jaren krijgen we mogelijk nog verdere verbeteringen te zien. Na drievoudig glas is er nu ook vacuümglas, de nieuwste revolutie.

Anton Peters gaat in op de transitie van energie en materialen. De glasindustrie is alleen maar meer materialen gaan gebruiken. Een extra ruit voor triple glas en ingewikkelde coatings en Argon gas voor extra isolatie. Vacuümglas doet het tegenovergestelde: het presteert vanuit het oogpunt van gezondheid, energiebesparing, dematerialisatie en circulariteit beter dan welk isolatieglasproduct dan ook. Peters gaat in op het vacuümglas en de (on)mogelijkheden ervan.

Tijdens het webinar is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden

Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan via de onderstaande link. Na aanmelden ontvang je een link naar het webinar.

Meld je hier aan voor het webinar over vacuümglas op 4 november om 12.30 uur