Nieuwe leermodule klimaatadaptatie en bodem beschikbaar

dinsdag 9 november 2021

Yvonne de Rijck

Adviseur Techniek Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer
Afbeelding Nieuwe leermodule klimaatadaptatie en bodem beschikbaar

De bodem speelt een cruciale rol bij de klimaatadaptatie, zoals voor de berging van water in de bodem. Daarnaast biedt de bodem volop kansen om wateroverlast én droogte het hoofd te bieden. Ben jij met klimaatadaptatie vraagstukken bezig, lees dan vooral verder om meer te weten over de nieuwe gratis e-learningmodule Klimaatadaptatie en bodem.

De nieuwe e-learningmodule Klimaatadaptatie en bodem is gratis te volgen op de vernieuwde Bodembreed Academie. De Bodembreed Academie is een digitaal platform met kennis en kunde over bodem en ondergrond voor (aankomende) bodemprofessionals, maar ook interessant voor mensen actief in de ondergrond zoals uitvoerenden, veiligheidsmensen en adviseurs. Na registratie krijg je direct en gratis toegang tot verschillende modules.

Dit leer je in de module

Deze module leert je welke kansen de bodem biedt voor klimaatadaptatie met oog voor gevolgen en risico’s. Aan de hand van theorie en met hulp van experts zie je welke concrete maatregelen er in de praktijk (kunnen) worden genomen. Om hittestress te voorkomen, kun je tegels uit de tuin halen om water te bergen en bij te dragen aan vergroening, maar je moet weten wat je aan het doen bent. Soms zijn tegels aanwezig om verontreinigingen af te dekken. Deze leermodule inspireert en helpt jou je kennis te versterken. Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk de trailer van deze module!