Bijeenkomst uitgelicht: proeftuin slimme laadpalen

dinsdag 9 november 2021

Yvonne de Rijck

Adviseur Techniek Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer
Afbeelding Bijeenkomst uitgelicht: proeftuin slimme laadpalen

Het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) organiseert op maandag 29 november het online seminar Proeftuin Slimme Laadpalen. Heb jij als projectleider (slimme) laadpleinen gerealiseerd of ga je daarmee de komende periode aan de slag, mis dan deze online bijeenkomst niet!

Het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) is een samenwerkingsverband dat zich inzet voor snelle uitbreiding van een kostenefficiënt en toekomstbestendig laadnetwerk voor elektrisch vervoer. Voor veel van hun activiteiten is de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), onderdeel van het Klimaatakkoord leidend. Er zijn afspraken in vastgelegd over laadinfrastructuur op weg naar 2030.

Inhoud bijeenkomst

De centrale vraag is: 'Hoe realiseer je nu een slim laadplein?'. De opgedane gouden lessen en de lopende innovaties van de Proeftuin Slimme Laadpleinen worden met elkaar gedeeld in aanwezigheid van de staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Gemeenten en bedrijven bieden concrete, inhoudelijke tips om direct aan de slag te kunnen met het realiseren van een slim laadplein. En ElaadNL neemt je mee in de uitdagingen voor de toekomst. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om vragen te stellen. Heb je nu al vragen die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomst? Stuur deze alvast in, zodat deze vragen zoveel mogelijk aan bod komen. Het hele programma vind je hier. Geïnteresseerd? Meld je aan!