• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Geslaagde regiodag Randstad Zuid bereidt ondernemers voor op de toekomst

Geslaagde regiodag Randstad Zuid bereidt ondernemers voor op de toekomst

vrijdag 19 november 2021

Hessel Heins-Wunderle

regiomanager regio randstad zuid
Afbeelding Geslaagde regiodag Randstad Zuid bereidt ondernemers voor op de toekomst

Hoe bereid je jouw bouw- of infrabedrijf voor op de toekomst? Die vraag stond dinsdag 9 november centraal tijdens de regiodag van Regio Randstad-Zuid. In het middeleeuwse Fort Wierickerschans in Bodegraven gingen tientallen leden in gesprek met onder andere landelijk voorzitter Maxime Verhagen en regiovoorzitter Gerard Bac, tevens directeur van Heembouw Wonen. Kijk hieronder naar een korte impressie.

Het thema Nu Bouwen Aan Morgen stond tijdens de regiodag van Regio Randstad-Zuid centraal. Deelnemers kregen te zien hoe onze sector zich voorbereidt op de toekomst en op welke manier Bouwend Nederland daaraan bijdraagt. Tijdens denk- en doesessies werden leden bijgepraat over modulair bouwen, de invloed van klimaatverandering op onze infrastructuur, de energietransitie en de toekomst van werk. Wat betekenen deze veranderingen voor jouw bedrijf? Kan technologie hierbij een rol spelen? Hoe kun je snel en efficiënt op deze veranderingen inspelen?

'Daarom organiseren we de dag'

"Met dit soort sessies gaan de thema's ook echt leven", vertelt regiomanager van de regio Randstad-Zuid Hessel Heins-Wunderle. "Ik sprak een lid dat door de sessie Modulair Bouwen tot het besef kwam dat je daar toch meer mee kunt dan van te voren gedacht. Dat is precies waarvoor we zo'n dag organiseren." Deelnemers deden niet alleen nieuwe kennis op. Ook werden ervaringen uitgewisseld en problemen aan het licht gebracht. "Het beeld dat ik had over de zoektocht naar personeel werd voor mij vandaag bevestigd. Het is eigenlijk bij iedereen aan de orde van de dag", vertelt Erik van Noordenne, directeur-bestuurder Bouw- en Inframensen ZHZ.

De dag werd afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen was het erover eens: het was een fijn en leerzaam weerzien.