• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Groningen Bereikbaar informeert over verkeershinder Julianaplein

Groningen Bereikbaar informeert over verkeershinder Julianaplein

Stremming 11 februari t/m 9 mei 2022

maandag 22 november 2021

Kees Vianen

Beleidsadviseur Duurzaamheid Regio Noord
Afbeelding Groningen Bereikbaar informeert over verkeershinder Julianaplein

Momenteel wordt gewerkt aan verbetering van de doorstroming op het Julianaplein door een ongelijkvloerse kruising aan te leggen. Zo zijn er in 2024 geen verkeerslichten meer nodig en kan het verkeer in alle richtingen goed doorrijden. Om ruimte te maken voor de bouw hiervan én om er ervoor te zorgen dat het verkeer tijdens de verdere bouw kan blijven doorrijden, wordt er in de periode van 11 februari tot en met 9 mei 2022 een 'tijdelijk Julianaplein' aangelegd. Wat betekent dit?

Om dit tijdelijke plein klaar te maken, zijn er werkzaamheden nodig waarbij er steeds een deel van het Julianaplein afgesloten is. Dit heeft gevolgen voor al het verkeer in én rondom de stad Groningen. Als het tijdelijke Julianaplein in mei 2022 klaar is, kan het verkeer tijdens de werkzaamheden grotendeels door blijven rijden. Je zult als ondernemer zeker te maken gaan krijgen met deze werkzaamheden en daarom vragen wij als Koninklijke Bouwend Nederland, samen met Koninklijke Metaalunie, FME en Techniek Nederland, je aandacht voor een informatiebijeenkomst waarin uitgelegd wordt wat de gevolgen zijn.

Speciale bijeenkomst: laat je bijpraten

Op 8 december (16.00 uur) organiseert Groningen Bereikbaar een informatiebijeenkomst over de verkeershinder bij het knooppunt Julianaplein in Groningen in de periode van 11 februari t/m 9 mei 2022. Tijdens deze digitale sessie wordt toegelicht wanneer er wat staat te gebeuren in deze periode en welke gevolgen dit heeft voor het verkeer in de stad en de rest van de regio. Groningen Bereikbaar geeft uitleg over wat er wordt gedaan om de verkeersbewegingen rondom de stad te beperken en het verkeer voldoende te laten doorstromen. Je kunt online je vragen stellen, terwijl Groningen Bereikbaar je ook vraagt om mee te denken over eventuele oplossingen.

Om een idee te krijgen van wat je op deze bijeenkomst kunt verwachten, kun je alvast een kijkje nemen op de website Groningenbereikbaar.nl. Hier vind je meer informatie over de werkzaamheden aan het wegennet in Groningen. Op deze website vind je meer informatie over deze specifieke verkeershinder.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar dit e-mailadres. Na aanmelding ontvang je tijdig de deelnamelink.

Foto via Aanpakringzuid.nl.