Ontbijten met Infra platform Brabant

Online bijpraten met de leden van het Infra platform Brabant

Afbeelding Ontbijten met Infra platform Brabant
vrijdag 26 november 2021

Donderdag 25 november jl. kwam een aantal Brabantse infraleden digitaal bijeen. Tijdens deze ontbijtsessie werd Johran Willegers, belangenbehartiger infra (landelijk) voorgesteld en werden de leden bijgepraat over o.a. de Gemeenteraadverkiezingen 2022 en de veiligheidsladder.

Johran Willegers stelde zich voor aan de leden. Hij is sinds de zomer van 2021 namens BNL belangenbehartiger voor de infra en richt zich vooral op de landelijke politiek.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Robbert Becker, adviseur Markt & Overheid voor regio Zuid deelt de inzet van het campagneteam voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Zo is afgelopen zomer al een brief naar de lokale partijen van alle gemeentes, die komend jaar verkiezingen hebben, gestuurd. Dit om ervoor te zorgen dat de programmacommissie de bouw- en infra gerelateerde onderwerpen in de partijprogramma’s zouden opnemen.. Het campagneteam bekijkt welke mogelijkheden er zijn, binnen de coronamaatregelen, om toch veel aandacht voor onze onderwerpen te vragen. We steken in op het creëren van veel digitale content en proberen vooral goed zichtbaar te zijn. Na de formatie zal Bouwend Nederland de wethouders bouw en infra in Regio Zuid een masterclass aanbieden. Voor alle vragen hierover kun je terecht bij Robbert Becker.

De Groene Koers
Het programma De Groene Koers (www.degroenekoers.nl) komt kort aanbod. Meer informatie over dit programma en de subsidies zijn te verkrijgen bij Jorrit van Ommen en voor bouwlogistiek bij Arjan Walinga.

Indusa
Het INDUSA overleg, waar Robbert Becker aan deelneemt, volgt de discussie rondom emissieloos c.q. emissie-arm bouwen nauwgezet.

In de bijeenkomst komen verder enkele regels aanbod die per 1 januari 2022 van kracht worden:
Veiligheidsladder
Partijen die de Governance Code Veiligheid in de bouw hebben ondertekend zullen vanaf 1-1-2022 voor werken die gestart zijn na deze datum, moeten voldoen aan trede 2 (in praktijk gebracht met de Veiligheidsladder van de NEN) ook onderaannemers zullen zich aan deze regels moeten houden. Voor meer informatie vanuit Bouwend Nederland klik hier. Voor alle vragen kun je terecht bij programmamanager Clemens van den Enden.

Milieuzones
In meerdere Brabantse steden gaan de milieuzones uitgebreid worden, waar je straks alleen nog maar met een vrachtwagen op Euro6 de binnenstad in mag.

Kentekenregistratie landbouwvoertuigen
Tot 1-1-2022 is registratie nog gratis, na die datum moet hiervoor betaald worden.Is het voertuig dan niet geregistreerd dan mag het niet de weg op.
Anders volgt er een boete. Voor meer informatie vanuit Bouwend Nederland klik hier
Ook is er meer informatie te vinden op: www.milieuzones.nl 

CAO Bouw en infra 
Werkgevers worden verplicht een rookvrije werkomgeving te faciliteren. Rookruimtes of asbakken op het parkeerterrein binnen de hekken van het kantoor of bouwplaats dienen verwijderd te worden. Voor meer informatie zie het artikel van de laatste Contactgroepen Personeel in regio Zuid.
En er geldt een gewijzigd percentage duurzame inzetbaarheidsbudget voor UTA-medewerkers, zie hiervoor op www.tbbouwinfra.nl.

Voor vragen kun je terecht bij Yvonne van Zijl.
Het is mogelijk om je HR-medewerker geheel vrijblijvend en gratis aan te melden voor de Contactgroepen Personeel. Tijdens deze contactgroepen worden actuele zaken besproken.

Voor de sheets van de bijeenkomst klik hier.

We zijn altijd op zoek naar projecten die we kunnen bezoeken, dus we horen graag van je.

 

Petra Landmeter Verenigingsmanager Brabant Mid-West