Wat betekent de nieuwe lockdown voor de bouw en infra?

Nieuwe lockdown van 19 december 2021 tot en met 14 januari 2022

maandag 20 december 2021
Afbeelding Wat betekent de nieuwe lockdown voor de bouw en infra?

Sinds zondag is een nieuwe lockdown in Nederland van kracht die duurt tot en met vrijdag 14 januari. Aandacht voor de basismaatregelen en het werken volgens het protocol 'Samen veilig doorwerken' blijven ook nu uiteraard essentieel om veilig te kunnen blijven doorbouwen. Welke impact heeft deze lockdown verder op de bouw- en infrasector?

De huidige lockdown die afgelopen zondag is ingegaan, heeft de volgende impact op onze sector:

  • Werk thuis, tenzij dat écht onmogelijk is.
  • Niet-essentiële winkels zijn dicht. Essentiële winkels en groothandels kunnen open blijven. Showrooms zijn niet-essentieel, dus gesloten.
  • Ontvang thuis niet meer dan 2 personen. Dit geldt niet voor werknemers die bij particulieren over de vloer komen om werkzaamheden te verrichten.
  • Samen reizen is nog steeds toegestaan als dit noodzakelijk is voor de uitvoering van het werk. Vanaf drie inzittenden draagt iedereen een mondkapje.

Met de kerstperiode voor de deur is het voor veel bedrijven een teleurstelling dat personeelsbijeenkomsten en kerstborrels niet meer kunnen plaatsvinden. Bouwend Nederland adviseert bedrijven om zich aan de regels te houden. Hoe jammer ook, maar onder de gegevens omstandigheden is het niet verstandig. Een fout is snel gemaakt en het beeld van een sector die het niet zo nauw neemt met de regels kan snel ontstaan. Dus wees creatief en verzin een online alternatief!

Protocol Samen veilig doorwerken

De bouwsector heeft met dit protocol vanaf het begin van de coronapandemie veilig door kunnen werken en bouwplaatsen zijn hierdoor alle dagen open gebleven. Ook in deze tijd met oplopende besmettingen houden we mét alle bedrijven en vakmensen in de bouw en techniek vast aan ons protocol 'Samen veilig doorwerken'. Dit protocol wordt steeds, waar nodig, aangepast aan de maatregelen. Download hier het meer recente protocol

Vragen? Neem dan contact op met de Helpdesk Corona Bouw & Techniek.