Profiteer ook de professionele Bouwend Nederland-studio!

donderdag 23 december 2021
Afbeelding Profiteer ook de professionele Bouwend Nederland-studio!

De Bouwend Nederland-studio is al meer dan een jaar in gebruik en daar zijn we als vereniging heel trots op. In 2021 hebben we meer dan 50 online uitzendingen gerealiseerd vanuit de studio, van kleinere regionale bijeenkomsten tot grote landelijke events zoals Future Builders Day. Om de technische opstelling en ondersteuning vanuit het evenementenbureau zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van onze opdrachtgevers, hebben we de studio gedurende het jaar geprofessionaliseerd.

Verbeteringen

Welke verbeteringen hebben we doorgevoerd? 

 • Professionele regisseur
  Om de technische ondersteuning naar een hoger niveau te tillen, is er sinds begin dit jaar, voor elk online event een ervaren externe regisseur aanwezig. Op basis van zijn ervaring met tv-programma’s denkt de regisseur actief mee om jouw online event zo goed mogelijk in beeld te brengen.
    
 • Inhouse techniekverantwoordelijke
  De technische ondersteuning voor een webinar wordt altijd opgepakt door een regisseur én een techniekverantwoordelijke. De wens groeide om een BNL collega te werven om intern snel te kunnen schakelen. Anton van Rijn is op 1 september gestart als techniekverantwoordelijke/ videograaf.
    
 • Technische opstelling
  We hebben de opstelling van de studio verder uitgebreid met o.m. afkijkschermen voor zowel de dagvoorzitter als de sprekers. Daarnaast hebben we extra computers aangeschaft om externe verbindingen met online sprekers op te zetten en video's in te starten.
    
 • Ondersteuning vanuit het evenementenbureau
  Bij een online event willen we de opdrachtgever zoveel mogelijk ontzorgen. Er wordt standaard een intakegesprek gepland na een studioaanvraag om alle wensen goed te bespreken. Enkele dagen voor de uitzending doen we een technische doorloop met de regisseur, techniekverantwoordelijke en productieassistent waarin we het draaiboek in detail bespreken. De productieassistent vanuit het evenementenbureau is er op het online event om jou te ontzorgen en ondersteunen. Tijdens de technische doorloop kan je als opdrachtgever vragen over bijvoorbeeld de techniek direct stellen.
    

Wil je graag meer informatie of heb je een specifieke vraag? Bekijk onze factsheet of neem contact op met het evenementenbureau van Bouwend Nederland.