Protocol Samen veilig doorwerken aangepast door versoepelingen

Bouwhelm met bouwplaats als achtergrond
vrijdag 21 januari 2022

De overheid kondigde tijdens de persconferentie op 14 januari enkele versoepelingen aan. Deze zijn aangepast in het protocol. De nieuwste versie van het protocol 'Samen veilig doorwerken' kun je hieronder downloaden. Ook hebben we de voor de bouwsector belangrijkste vernieuwingen per 15 januari op een rijtje gezet.

 • Niet-essentiële winkels weer open
  Winkelen in niet-essentiële winkels is weer mogelijk. Wel blijft voorlopig het aantal bezoekers gemaximeerd: 1 persoon per 5 vierkante meter. Deze winkels moeten uiterlijk om 17.00 uur gesloten zijn. Essentiële winkels mogen open zijn tot 20.00 uur. Lees meer hierover op de website van Rijksoverheid.
      
 • Quarantaine
  Wie een boosterprik heeft van minimaal een week oud of wie korter dan 8 weken geleden corona heeft gehad, hoeft niet meer in quarantaine na nauw contact met een besmet persoon. Mits iemand geen klachten heeft. Deze wijziging gaat per direct in. Weten wanneer je aan het werk kunt of wanneer je moet thuisblijven of testen? Bekijk de handige infographic 'Veilig doorwerken of thuisblijven' van Volandis.
      
 • Mondkapjes
  De Rijksoverheid stelt hogere eisen aan mondkapjes. Deze adviezen zijn overgenomen in het protocol.
    
 • Werken in woning
  De uitbreiding van de bezoekregeling naar maximaal 4 personen geldt voor privébezoek. Voor werken in de woning geldt dit niet. Lees meer op de website van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek.

   
Download hier het bijgewerkte protocol Samen veilig doorwerken

Heb je vragen over veilig doorwerken? Profiteer dan van de Helpdesk Corona Bouw & Techniek.

Helpdesk Corona Bouw en Techniek

Je kunt hier terecht voor al je vragen over veilig en gezond doorwerken tijdens de coronacrisis.

Naar de helpdesk

 

Tags

Corona