Zo maak je van je idee een product

Afbeelding Zo maak je van je idee een product
maandag 10 januari 2022

Het naar de markt brengen van een innovatie is een lastig en intensief traject met vele hobbels. De Bouw Maakt Het Slim, het bouwinnovatieplatform van Bouwend Nederland, reikt je de hand. Niet alleen met inspirerende voorbeelden en verhalen, maar ook met een lijst van modellen, tools, scans en meer voor proces en uitvoering.

Mattijs Eberveld, Innovatie adviseur bij Rijkswaterstaat (RWS) en bedenker van de Innovatie-aanpak, deelde zijn lijst met bookmarks. De beste wat hem betreft: COIN, het eerste ISO 56000 compliant Innovation Management System. Maar ook het Innovatie Toolboek en papers als Procesregie als vak van VPNG en De kracht van een driehoek, Praktijkervaringen met Integraal Projectmanagement (IPM) van Freek Wermer bevatten waardevolle informatie voor iedereen die een innovatie het licht wil laten zien. En natuurlijk de Innovatie-aanpak zelf, waarin vele werkbladen, tips en voorbeelden zijn verzameld.

Topmodellen

Tools en scans

Projectmanagement en regie

Sectorspecifiek

Strategie en inspiratie

​Bouwinnovatieshop op debouwmaakthetslim.nl

De Bouw Maakt Het Slim is een digitaal platform met veel bouw- en infrainnovaties die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven.  Enerzijds is deze website een showroom van wat er in de bouw aan innovaties voorhanden is. Anderzijds kunnen marktpartijen hier met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld als afnemer van de innovatie, als kennispartner en zelfs als investeerder.

Op zoek naar meer inspiratie? Ga naar debouwmaakthetslim.nl