Raadpleeg gratis handboek bemaling van bouwputten en sleuven

Afbeelding Raadpleeg gratis handboek bemaling van bouwputten en sleuven
donderdag 13 januari 2022

Tot 1 juni 2022 is het handboek 'Bemaling van bouwputten en sleuven' gratis online te raadplegen in de kennisbank van CROW. Deze publicatie is een update van de SBR-publicatie 'Bemaling van bouwputten' uit 2003, uitgebreid met sleufbemalingen. Lees verder hoe je gratis dit handboek kunt raadplegen.

De kennismodule is een complete leidraad voor zorgvuldige voorbereiding, planning en uitvoering van het bemalen van bouwputten en sleuven. Regelgeving, omgeving, risico’s, de rollen van de verschillende betrokken partijen, het handboek behandeld een en ander uitgebreid. Bouwend Nederland heeft zowel inhoudelijk als financieel bijgedragen aan de totstandkoming van deze nieuwe versie van het handboek.

Hoe maak je gebruik van de gratis kennismodule?

Een (tijdelijk) kosteloos abonnement verkrijg je via deze link. Hieraan zitten geen verdere verplichtingen. Als je nog geen account hebt bij CROW kun je die eenvoudig aanmaken; "maak een account aan". Na inloggen wijst het bestelproces zich vanzelf. De digitale kennismodule is vervolgens te vinden onder www.crow.nl, "inloggen". Na inloggen zie je links "licenties", dan "kennismodule CROW", "start tool". Links zie je dan, eventueel na scrollen, "Geotechniek". De onderwerpen staan op alfabet. Eventuele vragen kun je stellen aan de CROW klantenservice.