• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Werk jij al CROW500-proof? Start nu en profiteer van ledenvoordeel!

Werk jij al CROW500-proof? Start nu en profiteer van ledenvoordeel!

Afbeelding Werk jij al CROW500-proof? Start nu en profiteer van ledenvoordeel!
woensdag 19 januari 2022

Iedereen in de graafketen moet verplicht de CROW500-richtlijn volgen. Per 1 januari 2022 handhaaft Agentschap Telecom op de naleving. Informatie over deze richtlijn vind je op de website Hulp bij CROW500 van ledenvoordeelpartner GOconnectIT.

Meer samenwerken om graafschade te voorkomen

Met de CROW500 verandert de samenwerking. Overheden, netbeheerders en ontwikkelaars moeten meer doen om graafschade te voorkomen. Eerder loste de grondroerder vaak de knelpunten op. Nu gaan alle partijen dat doen. Dit vraagt meer voorbereiding en meer communicatie. Je moet je processen aanpassen en meer capaciteit en budget reserveren.

Wat betekent dit voor jou als grondroerder?

We begrijpen dat de praktische invulling van de CROW500 een uitdaging is. De richtlijn is helder, maar die vertalen naar de praktijk is niet zomaar gedaan. Je moet werkprocessen aanpassen, documentatie aanleveren en verantwoordelijkheden vastleggen in contracten met partners.

Advies & ondersteuning

Heeft jouw organisatie behoefte aan hulp bij de CROW500? GOconnectIT ondersteunt met trainingen, gebiedsinformatie, automatisering, projectbegeleiding, juridische expertise en advies. Als lid van Bouwend Nederland kom je bovendien in aanmerking voor korting op de softwareproducten van GOconnectIT.

Meer informatie?

Bezoek de website Hulp bij CROW500 of neem via de mail contact op met Pim Vermeulen of mobiel via 06-12296137.