Webinar | Artificial Intelligence in de gebouwde omgeving

Woensdag 23 februari van 15.00 tot 16.00 uur

Afbeelding Webinar | Artificial Intelligence in de gebouwde omgeving
maandag 21 februari 2022

De gebouwde omgeving is cruciaal voor het behalen van de klimaatdoelen. Zeker als je bedenkt dat de bouw (gebouwde omgeving) in haar huidige vorm een enorme impact (40%) op de CO2-uitstoot heeft. Daarvoor is een nieuw energiesysteem nodig, onder meer met behulp van artificial intelligence (AI). Hoe AI de bouw en infra hierbij kan helpen, is centrale vraag van het TNO-webinar AI in de gebouwde omgeving, op 23 februari van 15.00 tot 16.00 uur. Meld je hieronder aan en kom in 1 uur alles te weten over hoe AI kan bijdragen.

AI kan de bouw o.a. helpen bij het voorspellen van hoeveel energie mensen gebruiken, om daarmee efficienter met energie toevoer om te gaan. Tijdens de webinar staat de volgende vraag centraal: ‘Hoe kunnen we met AI het nieuwe energiesysteem in de gebouwde omgeving realiseren?'.

Paneldiscussie: 3 stellingen

Onze hoofdvraag beantwoorden we in een paneldiscussie met AI-beleidsmaker Arjan Walinga (Bouwend Nederland) en MT-lid Huub Keizers (Bouw en Techniek Innovatiecentrum). In het webinar delen zij hun inzicht vanuit 3 vraagstukken:

  1. Waarom willen we de energievraag voorspellen?
  2. Hoe kan data en AI constructief bijdragen aan de energievraagvoorspelling?
  3. Hoe kunnen we privacy van mensen in woonwijken waarborgen?

Meld je hier aan voor de webinar AI in de gebouwde omgeving.

Arjan Walinga accountmanager bouw klein/beleidsadviseur ketensamenwerking