Kom naar de veiligheidstraining via de VR bril 7 april

7 april sessie bij Bouwmensen

Afbeelding Kom naar de veiligheidstraining via de VR bril 7 april
woensdag 6 april 2022

Kom naar één van de (kosteloze) sessies bij Bouwmensen en ervaar hoe het is om op een virtuele bouwplaats veilig op hoogte te leren werken. Zet de VR bril op en probeer de VR Toolbox training Veilig werken op hoogte!

Leer veilig werken met virtual reality

Iedereen aan het eind van de werkdag veilig naar huis – dat is de missie waar we als bouw voor staan. Bouwend Nederland zet daarin met Heembouw, K_Dekker, Logchies en Van Wijnen een vernieuwende stap: leren met een virtual reality (VR) bril. Met een VR bril leer je snel, op een leuke en interactieve manier meer over veiligheid op een bouwplaats.

VR Toolbox

De VR Toolbox is een applicatie voor op de Oculus Quest 2 VR bril. In de eerste lesmodule leer je risico’s en veilige/onveilige situaties herkennen bij het werken op hoogte. Een realistische 3D-omgeving biedt werknemers de mogelijkheid om op een veilige manier gevaarlijke situaties te ervaren. Risico’s herkennen, de risico’s classificeren én aangeven wat te doen in die onveilige situatie.


Gevaren herkennen

Aan het einde van de module krijgt de deelnemer te zien welke gevaren hij/zij heeft herkend en welke niet, wat hij goed heeft gedaan en wat niet. Zo leren werknemers waar de gevaren zitten en hoe ze hun werkomgeving veilig kunnen maken.

Enkele reacties van leden
“VR schept de mogelijkheid om inzicht en gedrag te verbeteren en zo ook valgevaar te beheersen.”
en “Een VR beleving is vele malen echter dan het kijken van een film en beantwoorden van vragen.”

Ervaar deze nieuwe manier van leren en meld je aan voor een van onderstaande demonstratiebijeenkomsten.

Het zijn sessies van 45 minuten waar u zelf kunt ervaren hoe het werkt. U krijgt een VR bril op en u kunt vragen stellen over de applicatie. 

Bouwmensen Gooi en Vechtstreek, Parallelweg 1, 1405 AE Bussum
Datum: 7 april
Tijden: 10.00 uur, 10.45 uur, 11.30 uur

Aanmelden: klik hier.

Voor meer info bekijk deze korte demo film:

VR TOOLBOX - YouTube

Of lees dit artikel uit de Bouw Flits.

Of lees het artikel Veiligheid lastig te trainen? Op de virtuele bouwplaats komen risico's levensecht binnen van Cobouw (alleen abonnees).