Y-ONG event 2022 zeer geslaagd!

Afbeelding  Y-ONG event 2022 zeer geslaagd!
donderdag 21 april 2022

Vrijdag 8 april was het dan zover. Twee jaar na het succesvolle event in de Johan Cruijff Arena, konden we eindelijk weer los met dé jongerenorganisatie van de Vakgroep (Y-ONG). Dit keer gingen we met 40 Y-ONG-ers op ontdekkingsreis naar de dynamiek van verschillende generaties in een bedrijf die samen bouwen aan de wereld van morgen. Lees verder als je wilt weten welke uitdagingen we hebben getrotseerd.

Het Generatietheater met Aart Bontekoning heeft ons meegenomen in de wereld van de generatieverschillen. Op ludieke wijze liet het theater zien in welke werksituaties de aanwezigen energie krijgen en van welke werksituaties we allemaal juist heel snel energie verliezen. Het liet ons gelijk nadenken over hoe wijzelf binnen onze organisaties omgaan met de verschillende generaties. Zijn we ons bijvoorbeeld bewust van de meerwaarde van jongeren in onze organisaties? Of vinden we dat enthousiasme juist bedreigend en moeten jongeren maar zo snel mogelijk leren mee te gaan in de flow van de organisatie? Kortom, stof tot nadenken.

Wat brengt de nieuwe generatie?

Met een man of 40 hebben we vervolgens gezellig nagepraat onder het genot van een lekkere lunch. Het enthousiasme over de dag was groot. Kreten als, "herkenbaar", "fijn om met leeftijdsgenoten te praten" en "ik ga me vaker aanmelden voor Y-ONG bijeenkomsten", kwamen vaak over tafel. Conclusie is ook dat jongeren een meerwaarde hebben in organisaties en projecten, als ze de ruimte en gelegenheid krijgen om samen te werken, ontwikkelen én leren. Elke generatie heeft eigen kenmerken als gevolg van tijd, opleiding en omstandigheden. Meerdere generaties samen vullen elkaar aan en zorgen voor een andere flow en ontwikkeling. De generatie van nu is meer digitaal gericht, mondeling sterk en leert door samen te doen, terwijl de oudere generatie de praktische ervaring en kennis heeft. Vanuit de kreet 'als je altijd doet wat je deed, krijg je wat je altijd kreeg' is de uitdaging nu om open te staan voor andere generaties.

Energie

Het bestuur van Y-ONG krijgt hier veel energie van en heeft alweer ideeën voor andere bijeenkomsten. Heb je zelf ook ideeën voor Y-ONG? Deel ze met ons.

Meld je aan!

Heb jij het event nu gemist en wil je er een volgende keer ook bij zijn? Meld je dan aan als lid van Y-ONG. Kost je niets, maar je wordt wel uitgenodigd voor alle activiteiten. Jij bepaalt uiteindelijk zelf óf en naar welke bijeenkomst je gaat. En oh ja, je hoeft niet persé jong te zijn. Jong van geest is ook prima! Tot snel!